Tošenovský (ODS): Vstup do eurozóny bych nyní rozhodně nedoporučoval

05.06.2012 12:15

ODS v Moravskoslezském kraji začala volit kandidáta na prezidenta.

Tošenovský (ODS): Vstup do eurozóny bych nyní rozhodně nedoporučoval
Foto: Anna Vidiševská
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský

Volebním shromážděním v Ostravě dnes odstartovaly prezidentské primárky ODS v Moravskoslezském kraji. O podporu občanských demokratů do nadcházející volby hlavy státu se ucházejí 1. místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka a poslanec Evropského parlamentu Evžen Tošenovský.

Diskutovat s oběma kandidáty a poslechnout si jejich názory dorazilo dnes na volební shromáždění na ostravské výstaviště Černá louka na 250 občanských demokratů. Volba v regionu, v němž má možnost volit 2452 oprávněných voličů z oblastních sdružení ODS Bruntál, Frýdek-Místek, Karviná, Nový Jičín, Opava a Ostrava, bude probíhat do pátku 8. června.

Během diskuse, v níž se občanští demokraté mohli zeptat na názory a postoje obou kandidátů, mimo jiné padl dotaz na jejich názor na přijetí eura.

„Euro v dané situaci pro Českou republiku ne. Vzpomeňte si před několika lety, jak všichni volali: Přijměme euro. Dnes neslyšíte ani zleva, ani zprava, ani od eurohujerů, abychom euro přijali,“ uvedl Přemysl Sobotka.

Podobně smýšlí i bývalý hejtman Moravskoslezského kraje a primátor Ostravy Evžen Tošenovský. „Jsem přesvědčen, že je rozumné, aby nejdříve proběhlo referendum. V této chvíli bych v žádném případě nedoporučoval, abychom vstoupili do eurozóny. Ne z důvodu, že euro má v této době problémy, ale z důvodu, že si lidé musí být vědomi dalšího kroku. Potřebné jsou strukturální změny, není možné, aby eurozónu a Evropskou unii řídila Komise, tedy úředníci, kteří přebírají vládu,“ vysvětlil Tošenovský.

Výsledek prezidentských primárek v Moravskoslezském kraji bude znám po sečtení hlasovacích lístků v sobotu 9. června. Zatím je po hlasování ve volebních regionech „Východ“, „Střed“, „Jih“, „Západ“ a „Sever“ stav 2245 hlasů pro Přemysla Sobotku (70 %) a 964 hlasů pro Evžena Tošenovského (30 %).

Příští týden se primárky přesouvají do Středočeského kraje. Zúčastnit se volebního shromáždění a právo volit v prezidentských primárkách mají všichni členové ODS, jejichž členství trvá nepřetržitě od 1. března 2012 až do dne, kdy půjdou hlasovat. Aktuální výsledky a veškeré informace k primárkám je možné sledovat na www.ods.cz/primarky nebo na Facebooku www.facebook.com/ods.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…