Tošenovský (ODS): Zvolení prezidenta není důvodem pro amnestii

25.06.2012 21:53

Jižní Morava rozhoduje. Začal poslední týden prezidentských primárek ODS

Tošenovský (ODS): Zvolení prezidenta není důvodem pro amnestii
Foto: Anna Vidiševská
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský

Jihomoravští občanští demokraté dnes začali rozhodovat o tom, koho ODS nominuje jako svého kandidáta do nadcházející přímé volby hlavy státu. Úvodního volebního shromáždění, na kterém se představili oba kandidáti – 1. místopředseda Senátu Přemysl Sobotka a europoslanec Evžen Tošenovský – se v Brně zúčastnilo na 380 občanských demokratů z celé Jižní Moravy. Ostatní členové ODS z regionu budou volit ještě v úterý a ve středu odpoledne.

Závěrečná diskuze členů s oběma kandidáty v rámci prezidentských primárek trvala bezmála dvě hodiny. Přemysl Sobotka a Evžen Tošenovský odpovídali na otázky týkající se vztahu České republiky a evropské integrace, jednotné měny, a nebo také postavení přímo voleného prezidenta v rámci České republiky a jeho pravomocí, jako je například udělování milostí.

„Plošná amnestie v žádném případě, milosti jenom z velmi vážných sociálních a zdravotních důvodů, velmi bych tím šetřil,“ odpověděl 1. místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka.

Podobný názor prezentoval i druhý kandidát, bývalý hejtman Moravskoslezského kraje a primátor Ostravy Evžen Tošenovský. „Zvolení prezidenta není důvodem pro amnestii. Nemyslím si, že by měla být uplatněna. Plošná amnestie nepřichází do úvahy,“ rozhodně uvedl.

Pro Přemysla Sobotku zatím v prvních prezidentských primárkách hlasovalo 3442 občanských demokratů (61 %), Evžena Tošenovského podpořilo 2208 (39 %) členů ODS. Jihomoravští občanští demokraté, kteří chtějí výsledky změnit, budou mít poslední možnost v primárkách hlasovat ještě v úterý a ve středu vždy od 16:00 do 20:00 hodin, a to v oblastní kanceláři svého oblastního sdružení.

Zúčastnit se volebního shromáždění a právo volit v prezidentských primárkách mají všichni členové ODS, jejichž členství trvá nepřetržitě od 1. března 2012 až do dne, kdy půjdou hlasovat. Aktuální výsledky a veškeré informace k primárkám je možné sledovat na www.ods.cz/primarky nebo na Facebooku www.facebook.com/ods.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…