Vaňhová (ČSSD): Ke "Šluknovskému desateru"

19.08.2012 13:25

Odpověď na dotaz čtenáře.

Vaňhová (ČSSD): Ke "Šluknovskému desateru"
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

Dobrý den paní hejtmanko, musím se přiznat, že jste mne skutečně vaší odpovědí: " .... (pracující lidé) jsou stále citlivější na jakékoli projevy úlev a pomoci těm, kteří se dlouhodobě vyhýbají práci, peníze si opatřují trestnou činností a ještě narušují veřejný pořádek a občanské soužití." skutečně překvapila, tím spíše, že jste představitelkou levice. Můj dotaz zní: Mají tito programoví příživníci, defraudanti a recidivisté nárok na vůbec jakoukoli podporu?

Podporu ze státního rozpočtu, tedy z peněz nás všech, by měli dostat pouze ti, kteří ji skutečně potřebují a zároveň si ji zaslouží. Jsem přesvědčená, že většina dávek je skutečně proplácena pouze potřebným, ale přesto se stále nedaří zcela vymýtit zneužívání.

Moje předchozí odpověď byla postavena do kontextu problematiky sociálně vyloučených lokalit, kde přetrvává mezi různými skupinami obyvatel značné napětí. To umocňují obavy, že stát bude ještě více pomáhat a ulevovat jedné skupině obyvatel, zatímco té druhé bude dále zvyšovat daně a náklady na základní životní potřeby.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Vaňhová

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Europoslanci si v Plzni připomněli výročí konce 2. světové války

14:07 ODS: Europoslanci si v Plzni připomněli výročí konce 2. světové války

Pokračujeme v kontaktní kampani po celé republice! Další zastávkou Alexandra Vondry, Veroniky Vrecio…