Vaňhová (ČSSD): Občané Šluknovska, prý jste nikdo?!

27.07.2012 9:34

Vyjádření k neochotě vlády zabývat se Šluknovským balíčkem.

Vaňhová (ČSSD): Občané Šluknovska, prý jste nikdo?!
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

O Ústeckém balíčku jsem se v některých médiích dočetla, že obsahuje zákony, které prý „nikdo nechce“. Tím, že naše návrhy zákonů nechtějí schválit a ani projednávat pravicoví poslanci, jsem si jistá. Před blížícími se krajskými volbami přece nebude pravice „přihrávat body“ levicové hejtmance. Pochybuji však, že by slušní občané na Šluknovsku a v dalších sociálně vyloučených lokalitách nechtěli překvalifikaci opakovaných přestupků na trestný čin, vznik centrálního registru přestupků, zamezení zneužívání příspěvků na bydlení či omezení herního byznysu. Nebo už jsou snad tito občané pro některé politiky a média NIKDO?!

Ústecký kraj nepřipravil své legislativní návrhy obsažené v Ústeckém balíčku pro poslance, připravil je pro obyčejné lidi, kteří jsou v těžké životní situaci a potřebují naší pomoc. Stejně, jako si většina lidí nedokáže sama vyoperovat slepé střevo, ani kvalitní paragrafové znění zákonu nedokáže připravit každý. Proto Ústecký kraj najal právní kancelář, která má v této oblasti bohaté zkušenosti a za její kvalitní práci ji zaplatil něco málo přes milion korun.

Na rozdíl od nákupu letadel CASA nebo nového systému pro registraci vozidel šlo o dobře vynaložené prostředky. Schází jediné - politická vůle přijmout Ústecký balíček, schází politická vůle pomoci lidem na Šluknovsku a v dalších sociálně vyloučených lokalitách. Ale pravice tu zřejmě není od toho, aby pomáhala a ulehčovala lidem jejich život. Stačí přece škrtat, zvyšovat daně a kritizovat.

Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Vaňhová

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pastuchová (ANO): Zvýší se riziko vzniku korupčního prostředí

17:04 Pastuchová (ANO): Zvýší se riziko vzniku korupčního prostředí

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…