Vláda dnes schválila Národní program reforem na rok 2012

11.04.2012 17:27

Na dnešním jednání vlády byla projednána a schválena aktualizace Národního programu reforem pro letošní rok.

Vláda dnes schválila Národní program reforem na rok 2012
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Koaliční vláda se dohodla o svém pokračování. Zatím tedy nepadne

Přípravě tohoto textu předcházely nejen diskuse se zástupci Parlamentu ČR, ale také rozsáhlé dvoukolové konzultace s partnery sociálního dialogu a odbornou veřejností, včetně členů Národní ekonomické rady vlády (NERV).

Obsáhlý, více než stostránkový dokument reaguje nejen na cíle stanovené ve strategii Evropa 2020, ale také na loňská doporučení Rady ministrů pro Českou republiku a podněty Evropské komise obsažené v Roční analýze růstu. Dokument reflektuje situaci v dílčích oblastech reformních opatření. Vyhodnocuje kroky, jež byly podniknuty, a nastiňuje směr, kterým se mají opatření k posílení konkurenceschopnosti české ekonomiky dále ubírat. Zohledňuje rovněž územní dimensi hospodářské politiky, a to zejména při vědomí trendu k užšímu propojení prioritních oblastí Národního programu reforem s budoucí podobou kohezní politiky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky