Vysloužil (LIDEM): Kontrola MZČR měla proběhnout dříve

28.08.2012 8:54

Hloubková kontrola internetových knížek IZIP a zapojení také Interpolu ukazuje na zapojení zahraničních firem do elektronických knížek IZIP, které stály za jejich existenci Všeobecnou zdravotní pojišťovnu kolem 2 miliard korun.

Vysloužil (LIDEM): Kontrola MZČR měla proběhnout dříve
Foto: Archiv
Popisek: Poslanec Radim Vysloužil

Europoslanci Cabrnoch s Ouzkým v minulém roce přenechali své akcie společnosti IZIP jedné nově vzniklé švýcarské společnosti s neprůhledným vlastnictvím. Podle jejich slov chtěli, aby projekt, který je zcela nevýhodný pro Všeobecnou zdravotní pojišťovnu, pokračoval dále. Současně se tato švýcarská společnost nechala slyšet, že v případě ukončení projektu elektronických knížek by uvažovala o arbitráži na stát o náhradu za zmařené investice.  

Jsem překvapen, že Ministerstvo zdravotnictví provádí hloubkovou kontrolu teprve teď, když veškeré skutečnosti o nestandardních krocích byly známi již před několika roky. Doufám, že z kontroly bude vyvozena odpovědnost a neúspěšný projekt IZIP, který ničí dobré jméno VZP, bude jednou provždy ukončen.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LIDEM

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

9:15 SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

„Nic dlouhodobého po dnešní vládě nezůstane. Vládne proti všem, tak se dá čekat, že příští kabinet v…