Zeman: Jednání bylo věcné, přátelské a nevyskytly se žádné konfliktní body

20.03.2013 20:53

Prezident jednal s vládou o zahraniční politice

Zeman: Jednání bylo věcné, přátelské a  nevyskytly se žádné konfliktní body
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Premiér spolu se členy vlády dnes seznámil prezidenta republiky s aktuálními otázkami zahraniční politiky.

Diskuse o aktuální situaci v zahraniční politice se zvláštním ohledem na evropské otázky byla hlavním tématem zasedání vlády Petra Nečase za účasti prezidenta republiky Miloše Zemana.

„Bylo to velmi pracovní, korektní jednání. Vláda České republiky i já jako předseda vlády máme velký zájem na spolupráci s panem prezidentem v oblasti zahraniční politiky. Zahraniční politika je zásadním způsobem formována v pomyslném trojúhelníku mezi úřadem vlády, institucí prezidenta republiky a ministerstvem zahraničí,“ řekl k jednání premiér Petr Nečas.

„Považuji za velmi cenné, že jsme si nikoliv překvapivě potvrdili to, že nadále klíčovými prioritami české zahraniční a bezpečnostní politiky bude integrace České republiky v Severoatlantické alianci a Evropské unii, že máme zájem na velmi kvalitní vztazích se všemi našimi sousedy a samozřejmě na udržení silné transatlantické vazbě. Vnímáme také podobně riziko terorismu a toho, že západní svět musí proti terorismu vystupovat,“ dodal premiér.

Prezident vládu informoval o svém chystaném podpisu takzvaného eurovalu při příležitosti návštěvy předsedy Evropské rady José Manuela Barrosa. Druhým tématem byl boj proti mezinárodnímu terorismu. „Jednání bylo věcné a troufám si tvrdit i přátelské a že v jeho průběhu se v podstatě nevyskytly žádné konfliktní body, což je dobře,“ řekl prezident Miloš Zeman.

Vláda dostala také informaci o první návštěvě prezidenta na Slovensku, kterou uskuteční začátkem dubna. Po 20. dubnu se pak Miloš Zeman chystá do Rakouska. „Poprosil jsem jednotlivé ministry a především ministra průmyslu o případné podněty pro tuto návštěvu,“ dodal prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Obávejme se apoštolů smrti!

12:06 Štěpánek (Trikolora): Obávejme se apoštolů smrti!

Proč se na Ukrajině bojuje? Protože Rusko chce její území? Protože Putin vykouknul 24. února 2022 ve…