Zeman: Prý potřebujeme víc Viktorů Kožených... Já už tehdy tvrdil, že je to podvodník

27.09.2012 8:53

Cesta prezidentského kandidáta pokračuje po příhraničních regionech České republiky

Zeman: Prý potřebujeme víc Viktorů Kožených... Já už tehdy tvrdil, že je to podvodník
Foto: Spoz
Popisek: Miloš Zeman

Miloš Zeman pokračuje v kontaktní kampani s občany, dnes zavítal do Libereckého kraje, který je druhým nejmenším územně samosprávným celkem v naší zemi. Na tento příhraniční region tvrdě dopadá současná hospodářská krize. Bývalý premiér Miloš Zeman zahájil cestu v Kamenickém Šenově, pokračoval do krajského města Liberce a na závěr dne se setkal s občany a živnostníky v Jablonci nad Nisou.

Liberecký kraj se potýká s ekonomickou krizí. Ta mu vyhání zahraniční investory, kteří by místním dali perspektivní práci a zasadili se o zlepšení infrastruktury v kraji. Rovněž dotace ze státní kasy jsou rok od roku nižší a nedostatek financí se začíná projevovat v nižší porodnosti, odlivu vysokoškolsky vzdělaných obyvatel či neochotě zaměstnavatelů rozšiřovat výrobu a nabírat nové pracovní síly, zvláště v příhraničních mikroregionech. „Vážím si toho, že existují české a moravské firmy, které dokáží prodat kvalitní české výrobky a neodsouvají výrobu někam na dálný východ.

Tím dávají práci českým lidem. Jsem rád, že jsem mohl navštívit sklárny Preciosa, které podle mých informací dokonce nabírají nové pracovní síly. Navíc Preciosu řadím mezi pověstné rodinné stříbro našeho národa,“ zahájil svou řeč k zaměstnancům kandidát na prezidenta Zeman.

Zaměstnanci firmy Preciosa se s kandidátem na post prezidenta republiky setkali na zhruba půl hodinové debatě. Bývalý premiér opět dostál své zásadě, že se nebojí vyrazit mezi lidi a zodpovídat jejich dotazy. Zastřešujícím tématem setkání byla ekonomika. Ať už otázka přijetí eura nebo problematika korupce, a to té stávající, ale i negativních důsledků té privatizační. „Jeden nejmenovaný politik kdysi říkal, že bychom potřebovali více Viktorů Kožených, já jsem v té době tvrdil, že pan Kožený je podvodník. A jak to dopadlo s naší hospodářskou flotilou, víte sami,“ komentoval některé chyby velké privatizace prognostik a expremiér Miloš Zeman a dodal „během svého působení v Poslanecké sněmovně jsem prosazoval zákon o prokázání původu příjmů a majetku, jeho přijetí by umožnilo zabavit nelegálně nabitý majetek. Podobná legislativa platí například v Německu, v Itálii, Francii. Náš Parlament jej přesto třikrát smetl ze stolu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…