Zlínská ODS: Šaty v barvách měst, krajů i zemí podpoří charitu

17.11.2011 16:41

Velmi zajímavý společenský večer čeká zájemce v sobotu 19. listopadu v Ostrožské Nové Vsi. Představí se zde neobvyklé modely šatů symbolizujících různá místa naší země. Jejich autorka návrhářka Marie Zelená je vytvořila v rámci svého projektu Návraty k hodnotám.

Zlínská ODS: Šaty v barvách měst, krajů i zemí podpoří charitu
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

„Podpořili jsme jako kraj tuto charitativní akci, která je věnována zdravotně postiženým občanům, sociálně slabým, seniorům, žijícím v různých zařízeních a charitách a dalším znevýhodněným osobám v naší společnosti. Přesah projektu paní Zelené je i v tom, že propaguje cestovní ruch v naší zemi i v našem regionu po celém světě, přičemž pro nás je cestovní ruch jednou z priorit pro hospodářský rozvoj Zlínského kraje," uvedl statutární náměstek hejtmana Libor Lukáš, který nad akcí převzal záštitu a osobně na ní přednese zdravici jejím návštěvníkům.

Modelky na přehlídce předvedou symbolické modely, jako jsou speciální šaty v barvách hlavního města Prahy, Ostrožské Nové Vsi, která byla dlouhou dobu autorčiným domovem, dále například Uherského Hradiště a dalších měst, obcí a lázní, které se do projektu zapojily. Přehlídka je spojená s videoprojekcí, kde se jednotlivá sídla představí, a doprovodí ji hudba českých skladatelů Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka a dalších.

„Chtěli jsme upozornit na jednu z důležitých hodnot - abychom v dnešním kosmopolitním a globalizovaném světě nezapomínali na své kořeny - na místa, odkud pocházíme. Zároveň se mohou modely a prezentace měst stát pro mnohého diváka impulsem k tomu, aby představená místa navštívili osobně," vysvětlila autorka projektu a módní návrhářka Marie Zelená.

Kromě šatů v barvách měst a obcí čekají návštěvníky akce další umělecky zpracovaná témata - rodina, úcta k rodičům a stáří nebo duchovní život očima umělců. Představí se i večerní a společenské modely Marie Zelené.

Vyvrcholením bude předvedení nových šatů, symbolizujících patrona české země svatého Václava, které doprovodí hudba Svatováclavského chorálu.

Během večera vystoupí i houslista Jaroslav Svěcený a slovem ji doprovodí herec Slováckého divadla Josef Kubáník.

Začátek akce pro seniory a hendikepované občany, kteří mají vstupné zdarma, je v 15.30 hodin. Společenský večer pro pozvané sponzory, partnery a platící diváky začíná v 19 hodin.

Další zprávy ze Zlína čtěte ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.