Babiš podpořil afrikanizaci EU, která nám přinese bídu, epidemie a zločinnost. Brzy budeme mít stejnou kriminalitu migrantů jako Německo. A podupávání paní Němcové… Exministr Bašta hovoří

16.05.2018 14:45

ROZHOVOR „Evropa je nejmenším a zároveň nejhustěji osídleným světadílem, který nepotřebuje nové osídlence. Marrákešskou deklaraci vnímám jako výzvu k afrikanizaci Evropské unie. Afrika ve srovnání s EU má vyšší míru bídy, válek, epidemií, zločinnosti a kolabujících států. Migrace bude znamenat, že tyto negativní tendence na černém kontinentě umocníme a zároveň je importujeme k nám. Základní otázka zní: proč? Jediná odpověď, která mě napadá, je, že jde o snahu zničit západní civilizaci,“ říká exministr Jaroslav Bašta o deklaraci, kterou podpořil premiér Babiš i ministr vnitra Metnar.

Babiš podpořil afrikanizaci EU, která nám přinese bídu, epidemie a zločinnost. Brzy budeme mít stejnou kriminalitu migrantů jako Německo. A podupávání paní Němcové… Exministr Bašta hovoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

„Miloš Zeman dlouhodobě postupuje více v zájmu Ruské federace než v zájmu České republiky. Vzpomeňme na oslavy 70. výročí konce druhé světové války, které následovaly krátce poté, co Rusové začali okupovat Krym. Demokratičtí státníci se odmítli zúčastnit monstrózních oslav v Moskvě a jediný, kdo tam jel, byl Miloš Zeman. To už byly počátky, kterých si lidé možná tolik nevšímali, ale pak následovala řada dalších akcí. Zmíním jen ty z poslední doby, které se týkaly vydání ruského hackera Sergeje Nikulina nebo kauzy Novičok, ty jen stvrzují všechny kroky, které Miloš Zeman soustavně dělá, aby se zalíbil Kremlu, a vůbec nehledí, jestli takové kroky jsou v zájmu České republiky,“ řekla Miroslava Němcová. Podle ní Zemanovy proruské postoje jsou na zahájení kroků, které by mohly ve spolupráci se Senátem vést k pokusu o zbavení Miloše Zemana prezidentské funkce…

Anketa

Měla by ČR posílat víc vojáků na zahraniční mise?

8%
92%
hlasovalo: 17823 lidí

Výroky a podupávání paní Němcové se již staly součástí antizemanovského politického folklóru, kterým nás část politického spektra a většina médií oblažuje již šestý rok. To snad ani nestojí za komentář.

Jan Hamáček vyzval Jaroslava Foldynu kvůli incidentu, který se stal na akci Nočních vlků, kteří si připomínali padlé sovětské vojáky a vítězství ve druhé světové válce, k omluvě. Co si o tom myslíte?

Jaroslav Foldyna měl konflikt s člověkem, který přesvědčil mnoho uživatelů sociálních sítí, že slovo aktivista představuje eufemistické označení agresivního duševně nevyrovnaného jedince. Omluvit by se spíše měl Jan Hamáček panu Foldynovi za svůj nedomyšlený výrok.

Ministr vnitra Lubomír Metnar podepsal jménem České republiky v Marrákeši politickou deklaraci států Evropy a Afriky, kde se sice hovoří o „boji proti nezákonné imigraci a pašování imigrantů“, ale současně v ní „partneři uznávají potřebu povzbuzovat a posilňovat cesty zákonné migrace… mezi Evropou a zeměmi severní, západní a střední Afriky“. Cílem deklarace je „podpořit zákonnou migraci a mobilitu… mezi Evropou, severní, západní a střední Afrikou“. Babiš Metnara hájil, že se o podporu imigrace nejedná… Co o tom soudíte? A co to může znamenat ve vztahu k Dublinu IV?

Evropa je nejmenším a zároveň nejhustěji osídleným světadílem, který nepotřebuje nové osídlence. Marrákešskou deklaraci vnímám jako výzvu k afrikanizaci Evropské unie. Afrika ve srovnání s EU má vyšší míru bídy, válek, epidemií, zločinnosti a kolabujících států. Migrace bude znamenat, že tyto negativní tendence na černém kontinentě umocníme a zároveň je importujeme k nám. Základní otázka zní: proč? Jediná odpověď, která mě napadá, je, že jde o snahu zničit západní civilizaci. Když to zevnitř (přes veškerou snahu Evropské komise) postupuje příliš pomalu, holt je třeba pomoci tomu zvenčí. Tato „nezávazná“ dohoda otevírá Dublinu IV zadní vrátka.

Nebude se Babiš dostávat strategicky do stále většího pnutí, když on sám chce s pravdoláskou vycházet (na začátku ho podporovala, chtěl tu mít Sorose, má u sebe lidi od Sorose), ale velká část jeho voličů pravdoláskaři nejsou a pravdoláskaře svým dočasným koketováním s SPD a KSČM a Zdeňkem Ondráčkem už ztratil, podporou USA a EU zase ztratí nepravdoláskaře…

V politice lze smiřovat protiklady jen do určité doby (hlavně před volbami). Když pak dojde na lámání chleba po volbách a plnění předvolebních slibů, ukáže se, že politika všech azimutů podporu pro vládu nezíská. Ten, kdo se moc rozkročí, spadne mezi židle.  

Lze čekat, že vláda ve spolupráci ANO, ČSSD a KSČM bude stabilní? Zdeněk Ondráček z KSČM naznačil, že by vládu s ČSSD podpořit nemusel… Na všechny poslance ČSSD asi též nelze spoléhat, navíc bude vnitrostranické referendum ČSSD, kritizují to senátoři i poslanci ČSSD...

Vláda zatím není, a obávám se, že ani nebude. Spíše to zase vypadá na překlenovací úřednický kabinet vládnoucí až do předčasných voleb.

Kandidát ČSSD na ministra zahraničí Miroslav Poche podpořil v minulosti kvóty na migraci z EU. „Evropská unie je založena na principu solidarity a my jsme její součástí a jako takoví bychom měli kromě čerpání výhod být schopni pomoci i těm zemím EU na jihu Evropy, které nápor uprchlíků musí zvládat… Proto se osobně přikláním k tomu imigranty v České republice přijmout a poskytnout jim prostor pro nový život,“ uvedl například. Miloš Zeman ho nechce. Co si o tom myslíte? A co to vypovídá o ČSSD, když ho zvažuje na post ministra zahraničí?

Přiznám se, že počínání současného vedení ČSSD příliš nerozumím. Skoro to připomíná asistovanou sebevraždu nejstarší české politické strany.

V poslední době se opět píše o řadě útoků, které mají na svědomí cizinci. Čteme o brutálním znásilnění turistky, napadení číšníka, kterému jde o život. V tomto konkrétním případě, kdy sedmičlenná skupina napadla zaměstnance restaurace – reagovala policie pomalu, když útočníky chytila až na letišti? Šlo o nizozemské občany údajně tureckého původu. Jak je to s naší bezpečností? Bude takových útoků přibývat? Též se objevují zprávy, že ilegálních imigrantů, kteří se pohybují přes naše území, přibývá…

Anketa

Měl by být Miloš Zeman sesazen z funkce prezidenta?

11%
89%
hlasovalo: 21567 lidí
Jsme součástí EU a zejména schengenského prostoru, takže brzo budeme čelit stejným problémům s tímto typem kriminality jako třeba Německo. To, že naše policie umí okamžitě zasáhnout při rvačce domácích opilců u Husova pomníku, ale málem nechá odletět cizokrajně vypadající pachatele pokusu o vraždu, představuje hodně špatný signál, jak směrem dovnitř, tak zejména ven k islamistům.

Co by měli Češi cítit vůči EU, když se hovoří o povinném přijímání uprchlíků, Juncker odhaluje sochu Karla Marxe, mluví se o tom, že dostaneme méně peněz, když nebudeme respektovat rozhodnutí Bruselu? 

Na takový přístup si docela dobře vzpomínám. Tenkrát šel z východu, z Moskvy. Protože byl nesmyslný, Sovětský svaz se nakonec rozpadl. Občas mě napadá, že Evropská unie dopadne stejně. Asi nemá cenu snažit se vystoupit z něčeho, co se rozpadne samo. Historie se ráda opakuje.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…