DOMOV je pro mě zárukou, že tam nejsou žádní kmotři, byznysmani a straničtí aparátčíci, říká Petr Šlegl

19.09.2014 10:24

ROZHOVOR Petr Šlegl, kandidát za DOMOV na Praze 10, Parlamentním Listům řekl proč do strany vstoupil a jaký výsledek ve volbách by ho potěšil.

DOMOV je pro mě zárukou, že tam nejsou žádní kmotři, byznysmani a straničtí aparátčíci, říká Petr Šlegl
Foto: DOMOV
Popisek: DOMOV

 Proč jste se rozhodl zúčastnit losování, ke kterému vyzývala strana Domov? 

Nejprve mi vše připadalo jako nějaká recese a legrace, napřed výzva Nejsme Klauni, viděl jsem i trefená videa na YouTube, ale po přečtení základních informací o straně Domov a po osobním setkání s předsedou Davidem Štěpánem jsem si řekl, že vyplním registrační formulář a zkusím to. V dnešní době akorát každý na něco a někoho nadává a slibům politických stran už prostě nevěřím. Proto jsem si řekl, že sestavení kandidátek losování, byť bylo mnoha tzv. odborníky kritizované, je ta nejdemokratičtější a nespravedlivější možnost. Kandidátku prostě sestaví náhoda. Žádní kmotři, byznysmani a straničtí aparátčíci to nemohou nijak ovlivnit a tedy také nikoho řídit a úkolovat. V tom je ta odlišnost oproti politickým partajím, které si mezi sebou jen rozdělují koryta. Podívejte se, jak dopady kauzy, o kterých nás informují v médiích, prostě hrůza! Domov je něco zcela nového. A když v zastupitelstvu a třeba i ve vedení radnice bude Váš soused, tak to jistě nebude špatné. Mám rád změnu, Domov ji nabízí nejenom kandidátům, ale především občanům naší desítky, proto je zajímavou alternativu. Nezáleží na tom, jaký kdo má na sobě dres, ale jestli skutečně zná problémy svého okolí, kde žije, a má chuť pracovat. To je nejdůležitější. 

Losem jste byl určen jako dvojka kandidátky do zastupitelstva desáté městské časti. Čemu byste se chtěl v případě vašeho zvolení věnovat? 

Anketa

Která strana nejvíc vybouchne v komunálních a senátních volbách? Kde bude největší zklamání ze zaostání za očekáváním?

6%
52%
1%
21%
14%
1%
4%
0%
hlasovalo: 23155 lidí
Zajímá mě bezpečnost obecně. Pod pojmem Domov si představuji bezpečné ulice pro děti, zklidnění dopravy, větší důraz na prevenci kriminality a lepší ochranu našich seniorů. Druhým tématem je určitě sport. Od mládí aktivně sportuji, hraji hokej, v zimě lyžuji a také jako instruktor učím malé lyžaře. Můj syn hraje mládežnický fotbal, proto si myslím, že téma sport se na desítce, kde jsou historicky dva známé kluby, Bohemka a Slavie, bylo vždy důležité. Ostatně sport je nejlepší prevencí kriminality mládeže. Dejme dětem a mladé generaci lepší náplň života než je televize nebo tablet a desítky hodin u počítačových her. Každá koruna vydaná do sportu, se naší společnosti desetkrát vrátí. Proto chci zvýšit objem prostředků vydávaných na sport na „desítce“. 

Blíží se senátní volby na Praze 10 budou tentokrát doplňovací. Prozradíte čtenářům Parlamentních Listů svého favorita či favoritku? 

V jiných případech bych si svůj typ nechal pro sebe, ale v tomto případě, pravě proto, že jsem fanda sportu a fotbalu, je moje volba jasná. Vzhledem k tomu, že Domov nepostavil svého kandidáta do Senátu na Praze 10, budu volit Antonína Panenku. Za vše, co pro sport a Bohemku během své aktivní kariéry udělal, mu patří nejenom můj obdiv. Mrzí mě však, jak se k jeho kandidatuře postavila některá nejmenovaná média a snažili se pošpinit jeho důstojnost. Úsudek si může udělat každý sám. V těchto případech musí jít politika stranou, nastoupit lidská slušnost a hrát Fair Play. 

Poslední otázka. Jaké vidíte šance strany Domov v nadcházejících komunálních volbách? 

Mám li být upřímný, opravdu nevím. Samozřejmě bych si přál, aby Domov v Praze uspěl. Byl bych rád, kdyby voliči podpořili něco nového, nový směr a hlavně slušné nezkorumpované lidi, kteří chtějí pro svojí obec nebo městskou část, tam kde se narodili a kde trvale bydlí, něco dobrého udělat. Navštěvuji naše volební stánky na stanicích metra a na ulicích mluvím s lidmi o běžných problémech a tématech, které se v Praze stále objevují. Jak jsem zmínil, je to bezpečnost, nedostatek míst ve školkách, problematika parkování a třeba zlepšení péče o naše seniory. Můžeme to změnit. Nevěřit už slibům podvodníků, kteří se na nás denně šklebí z billboardů, ale společně se aktivně se svými sousedy zapojit do dění v místě, kde to máme rádi, kde je náš domov. 

Stačí udělat jen málo, nenadávat a přijít 10. a 11. října 2014 k volbám. O to bych rád všechny poprosil.

Petr Šlegl 46 let, živnostník, kandidát strany Domov do Zastupitelstva městské části Praha 10.

Je patriotem Prahy 10, kde se svojí rodinou žije od svého narození. Petr Šlegl má dospělou dceru a vnučku, syna a pětiletou dceru. Nebyl členem žádné politické strany, ve volném čase se věnuje rodině a sportuje. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…