Historik: Lidice vypálili Němci, ne nacisti. A vina Sudeťáků je odsouzena. K čertu s těmi výklady, co to má být? Mějte úctu. Kdo odzbrojuje lidi, patří před soud

12.06.2017 14:48

Ministr české kultury lže a měl by dostat Hitlerovu medaili za rozbití Československa, jakou dostal více než milion sudetských Němců, říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz předseda Historicko-dokumentační komise Českého svazu bojovníků za svobodu Jiří Jaroš z Boskovic. Herman by měl chodit kanály a být voliči odstraněn z politiky spolu s předákem lidovců Pavlem Bělobrádkem, aby českému národu neškodili, míní historik, který byl před několika týdny za svou dlouholetou vědeckou a publikační činnost vyznamenán jihomoravským hejtmanem.

Historik: Lidice vypálili Němci, ne nacisti. A vina Sudeťáků je odsouzena. K čertu s těmi výklady, co to má být? Mějte úctu. Kdo odzbrojuje lidi, patří před soud
Foto: Archiv
Popisek: Památník Lidice

Podle některých názorů postříleli Němci v Lidicích bez sebemenšího náznaku odporu 173 tamních mužů, kteří se vůbec nesnažili bránit. Co na to říkáte? 

Snad jen to, že žijící lidické ženy tyto debaty musí nesmírně urážet. Podle mne takové diskuse nepatří do seriózních médií, a pokud jsou předmětem bulváru, je to hyenismus. A nás pozůstalé po obětech nacismu tyto debaty urážejí rovněž. Nikdo kromě pozůstalých tam nebyl, jak je možno rozvádět chování aktérů? Spekulace o chování lidických mužů navíc vyvracejí svědectví lidických žen a údaje o stopách mučení na těle jejich mužů. Celé to ale nepatří do etické debaty; alespoň do doby, pokud žije poslední lidická žena. 

V současné době se objevují snahy vychovávat veřejnost k tomu, aby v případě teroristického útoku nebyli lidé pasivní, ale aktivně se snažili o svou záchranu, nebo dokonce odpor. Na druhou stranu se významná část lidí domnívá, že se politici EU snaží stejně vychovávat obyvatele k povolnosti a pasivitě, ať už se to týká přijímání nelegálních a neprověřených muslimských migrantů, nebo snahy nikým nevolených bruselských byrokratů „znárodnit“ bez nároku legálně držené střelné zbraně. Souhlasíte s tímto názorem, který rezonuje na sociálních sítích? 

Co se týče odzbrojování evropských národů, zákazu legálních zbraní euroführery této IV. říše, považuji toto vše za organizovaný zločin proti evropským národům. Pravdu mají například generál Blaško a další odpůrci zákazu legálních zbraní. Kdo chce odzbrojit držitele legálních zbraní, patří před národní soudy. To je můj politický názor. 

Veřejnoprávní Česká televize během přenosu piety v Lidicích opakovaně velebila lidického faráře Josefa Štemberky za jeho chování během čekání na smrt. Připomeňme, že se katolická církev snaží tohoto kněze blahořečit a že samotná pieta proběhla pod patronací lidoveckého ministra kultury Hermana, který se přitom netají stejně jako jeho stranický boss Bělobrádek svými přátelskými vazbami na Sudetoněmecký landsmanšaft. Je podle vás opravdu namístě velebit statečnost jen jednoho popraveného lidického muže, a o ostatních mlčet? 

Blahoslavení faráře Štemberky je samozřejmě v pořádku. Poláci mají Kolbeho, my máme Štemberku. Ty spekulace o něm nepatří do etické debaty. Ovšem iniciátory blahořečení nejsou ani Bělobrádek, ani Herman, tito dva předáci lidové strany se snad na tom jen přiživují. Byl to kardinál Duka, člen Českého svazu bojovníků za svobodu, který se o toto zasloužil. 

Mnoha lidem na sociálních sítí i čtenářům Parlamentních listů také vadilo, že se moderátoři ČT důsledně vyhýbali během přenosu označení za viníka lidické hromadné vraždy Němce, když tvrdili, že masakr spáchali nacisté. Zajímá mě váš názor. Není to v rozporu třeba s aktuálně preferovaným názorem mainsteamu a některých politiků? Ti nyní tvrdí, že všichni vojáci Rudé armády, která osvobodila půlku Evropy a tři čtvrtiny Československa, byli komunisté, respektive bolševici? Třeba popravčí četu v Lidicích tvořilo policejní komando z Halle na území bývalé NDR, ze které pocházel Heydrich, a tedy nikoliv jednotka nacistické SS. 

K čertu s výklady pana Hermana! Měl by se stydět, chodit kanály, a ne se producírovat na postu ministra kultury se svými výklady o „etnických čistkách ve stínu Moskvy“ a s jinými lžibláboly toho typu. Nacisté nebyli národnostně nehmotní a drtivá většina sudetských Němců páchala zločiny proti Čechům. Takže ministr Herman blábolí. Debaty o „národnostně nehmotných nacistech“ jsou naprostá lež a nesmysl. Národnostně nehmotná nebyla ani sudetská většina ordnerů, freikorpsů, členů Henleinpartaje ve velkých městech ČSR počínaje Libercem a konče Brnem. Válečná vina sudetských Němců byla odsouzena na Norimberském soudu. Stačí si přečíst knihu Norimberský soud od JUDr. generála Ečera, který tomu věnoval dvě kapitoly, nebo kopu odborné literatury, včetně zahraniční. Jen namátkou odkazuji na knihu Švéda Karlgrena: Hitler, Henlein a československá tragédie, která vyšla i u nás, kdyby ji chtěl pan ministr číst. Jenže dnes jsou asi medialisté a ministři negramotní. Herman zjevně čte jen sudetské výmysly a lži. 98 procent těchto vnitrostátních a pohraničních Němců volilo v krizových letech 1937–1938 Henleina! Jeden milion sto šedesát dva tisíce šestsetsedmnáct Sudetoněmců dostalo od Hitlera medaili za zločin pomoci při odtržení pohraničí, to znamená každý třetí dospělý! Později ji dostávali i říšští Němci za válečné a jiné zločiny proti Čechům, mimo jiné ji dostal i katan Čechů Heydrich. Možná, že by tu samou medaili dnes mohl dostat i pan ministr Herman. Pány Bělobrádka a Hermana musí soudný volič vyhnat z jakékoli politiky, nejen z té vysoké. Jinak napáchají ještě další nevratné škody proti českému národu a vlastencům. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Blahuš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…