KSČM znovu vyzve své lidi v Duchcově, ať ukončí koalici s DSSS

13.12.2014 20:44

Předseda ústeckého krajského výboru KSČM bude znovu apelovat na duchcovské politiky zvolené za tuto stranu, aby nebyli ve městě v koalici s extremistickou Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS). Během jednání ústředního výboru strany to řekl šéf KSČM Vojtěch Filip. Ze čtyř lidí zvolených v Duchcově za KSČM je ale podle něj jen jeden členem strany.

KSČM znovu vyzve své lidi v Duchcově, ať ukončí koalici s DSSS
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Vojtěch Filip - předseda Ústředního výboru KSČM

Šéf krajského výboru a ústecký hejtman Oldřich Bubeníček se podle Filipa bude snažit přesvědčit všechny čtyři. Pokud se rozhodnou v koalici s DSSS setrvat, měl by uvedený duchcovský člen KŠCM své členství ve straně zvážit, dodal Filip. „My nechceme takovou koalici, organizátorem té koalice byla sociální demokracie," řekl dnes předseda KSČM.

KSČM se důrazně od této koalice distancuje

Sociální demokracie dnes svou místní buňku v Duchcově, která je rovněž součástí tamní koalice s krajně pravicovou DSSS, zrušila. Vedení ČSSD to požadovalo už dřív, ústecký krajský výbor ČSSD však navzdory tomu místní organizaci nerozpustil. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka proto dnes návrh na zrušení tamní organizace přednesl na ústředním výkonném výboru.

Ústřední výbor KSČM se dnes situací v Duchcově zatím přímo nezabýval, Filip ale řekl, že ve svém projevu hovořil o nebezpečí fašizace společnosti. Vedení komunistů se ke koalici v Duchcově vyjádřilo již v listopadu. „KSČM se důrazně od této koalice distancuje a doporučuje svým členům, aby se na její podpoře nepodíleli," uvedla tehdy strana v prohlášení.

„KSČM dává tradičně prostor nezávislým kandidátům na svých kandidátkách, a tento postup se v mnoha případech osvědčil. O to více nás mrzí, že v Duchcově bezpartijní zastupitelé za KSČM nerespektovali doporučení okresní organizace KSČM a zneužili tak důvěru i značku Komunistické strany Čech a Moravy," dodala KSČM. Později svůj nesouhlas s duchcovskou koalicí vyjádřilo i vedení teplické organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…