Ortel a nácek? Ne, slzy a vlastenectví, tvrdí jednička Úsvitu ze západních Čech

25.09.2016 7:02

ROZHOVOR Zlatý slavík Tomáš Ortel je pomlouván pravdoláskovými médii jako každý, kdo je úspěšný a nebojí se nahlas projevit svůj názor na imigraci, řekl ParlamentnímListům.cz Daniel Januj, lídr karlovarské kandidátky Úsvitu.

Ortel a nácek? Ne, slzy a vlastenectví, tvrdí jednička Úsvitu ze západních Čech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Ortel

Máte firmu na vývoj kmenových buněk a po Karlovarském kraji jezdíte s Tomášem Ortelem, protože jste jednička Úsvitu s Blokem proti islamizaci do krajských voleb. Jde to dohromady?
 
Jasně! Když jsme loni s Úsvitem a BPI stáli se Zemanem na Albertově, média vytvořila klamný dojem, že všichni profesoři a celá akademická obec jsou samí vítači imigrantů. To není pravda. Jezdím s profesory po Evropě a právě proto, že vidíme islamizaci Francie, Belgie, Německa, tak právě proto to u nás nechceme!
 
Co si myslíte o Tomáši Ortelovi?
 
Zlatý slavík Tomáš Ortel je pomlouván pravdoláskovými médii jako každý, kdo je úspěšný a nebojí se nahlas projevit svůj názor na imigraci. Moc si vážím jeho podpory. Píseň o mé zemi Tomáš zpívá, protože opravdu ve vlastenectví věří. Na debatách je úžasná atmosféra vlastenectví a soudržnosti, některé ženy se dokážou i rozplakat.
 
 
Proč?
 
Protože lidé se bojí imigrace, jsou frustrováni z toho, jak Sobotkova vláda kolaboruje s Merkelovou a Bruselem. Když na debatách vysvětluji, že Sobotkovi nelze věřit, že vláda schválila výběrové řízení na organizaci, která má do ČR přivést až šest tisíc imigrantů, lidé jsou oprávněně naštvaní na cenzuru v médiích, lhaní politiků a tu prázdnotu, která tak ve společnosti je.
 
Kandidujete do krajského zastupitelstva, jak na hejtmanství chcete zabránit imigraci do naší republiky?
 
Krajské volby v minulosti zastavily poplatky u lékaře a nyní musejí zastavit imigraci. Krajské volby jsou prostě referendem o vládě. Na krajském úřadě se však taky neziskovkám rozdělují miliony ze Státního integračního programu na integraci imigrantů, a to je třeba zarazit.
 
 
Myslíte, že imigrace je problém Karlovarského kraje?
 
Žiju v Kraslicích a sám se bojím o svou rodinu, jak stále častěji přicházejí imigranti z Německa. Chodí k nám utrácet štědré sociální dávky. V Německu je už půl milionu odmítnutých azylantů a kam myslíte, že půjdou? Myslíte, že se jim chce domů?
 
Co vidíte jako největší problémy Karlovarského kraje?
 
Omezování dostupnosti lékařské péče a špatně řízený sociální systém. Na jedné straně neumíme pomáhat našim lidem, kteří si pomoc zaslouží, a na druhé straně dáváme sociální dávky lidem, kteří přijdou i na úřad práce pod parou. Úsvit s BPI v Karlovarském kraji prosazuje zřízení sociálních ombudsmanů a podporujeme krácení sociálních dávek pro ty, kteří pod vlivem drog a alkoholu navštíví úřad práce.
 
Proč by lidé měli volit vás a ne jiné vlastenecké strany?
 
Nejsme spolkem jednoho muže. Válečný veterán Mirek Lidinský je náš předseda, který přišel o nohu v boji s Tálibánci, ale nehraje si na spasitele. Politiku reálně nemůže změnit jednotlivec, ale jedině tým lidí z regionů!
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je liché. Po konci Vrbětic a „zabití“ míru na Ukrajině velké varování

4:44 To je liché. Po konci Vrbětic a „zabití“ míru na Ukrajině velké varování

Ukrajinci před dvěma lety uvěřili Západu a odhodili možnost brzké mírové dohody, která by ukončila v…