Předseda Zemanovců: Nadějí v politice je Miloš Zeman

18.04.2012 19:00

ParlamentníListy.cz oslovily mimoparlamentní strany v České republice s dotazy týkajícími se aktuálního dění. Na otázky redakce odpovídá předseda SPOZ Vratislav Mynář.

Předseda Zemanovců: Nadějí v politice je Miloš Zeman
Foto: spoz.cz
Popisek: Vratislav Mynář

Jak na Vás zapůsobila kauza Víta Bárty?

Vždy jsem říkal, že VV byly, jsou a budou marketingový projekt jak propojit obchod s politikou, a tak musím říct, že mě ta kauza moc nepřekvapila. Kdyby nebyla tato, byla by nějaká jiná, podobná.

Pevně věřím, že zapůsobí výchovně na všechny občany a hlavně voliče VV. Neboť to byly právě VV, které před volbami vykřikovaly, jak zatočí s korupcí, jak vymýtit úplatky a jak do politiky nepatří dinosauři, ale mladí, krásní lidé. Pak se ukázaly v plné kráse, že i uvnitř pracují s úplatky a přivedly lidi, kteří zavádí do politiky marasmus nejhrubšího zrna schovaný pod blonďaté a mladé tvářičky.

Jak vnímáte osud Nečasova kabinetu?

Nečasův kabinet je strašný slepenec. Lidé z ODS dosazení kmotry za zásluhy se drží koryt bez ohledu na kauzy typu Promopro, k tomu dárečci z VV, kteří jsou tam pouze proto, aby propojili politiku a obchod a to ještě bez potřebné odbornosti a konečně TOP 09, která si hledí jenom vlastních zájmů a zájmů pana Kalouska, který chytře použil naivní STAN, aby pro ně následně příliš mnoho neudělal.

Bohužel pro nás to musíme ještě dva roky vydržet, ale na druhou stranu co jsme si zvolili to máme.

Jaký máte názor na iniciativy jako je Ano 2011 Andreje Babiše či Holešovská výzva?

Je to určitě vítaná věc, ale v případě pana Babiše se zcela jistě jedná o účelovou, populistickou záležitost a jeho osoba pro mě není prototypem boje s korupcí a vším špatným, co tady máme. Obávám se, že se jedná o jenom jinak deklarovaný a zabalený obchodní projekt jako VV.

Holešovská výzva je určitě myšlena dobře, ale chybí mi nabídka jakéhokoliv řešení. Je velmi jednoduché být negativně vyhraněn proti všemu, ale musím nabídnout nějakou alternativu a to tady postrádám.

Souhlasíte s přímou volbou prezidenta? Kdo je pro Vás ideální osobnost jako jeho nástupce?

S přímou volbou prezidenta samozřejmě souhlasím, neboť to máme ve svém programu jako jeden z hlavních bodů.

Pro mě je tady v této těžké době jediný vhodný kandidát, který nežije v zahraničí ale tady, který má letitou zkušenost z českou politikou, který má vlastní názor a nepůsobí pouze jako šedá, úřednická myš a mnohokrát prokázal, že má obrovský morální kredit a je to velmi vzdělaná, inteligentní osobnost, která umí naslouchat lidem stejně dobře jako razantně zasáhnou v případě příkoří. Tou osobností je Miloš Zeman.

Hodláte připravit kandidátky v rámci letošních krajských či senátních voleb?

Ano, naše strana působí plošně v celé ČR. Máme 14 krajských organizací a tím je jasné, že budeme sestavovat kandidátky ve všech krajích na rozdíl od účelových uskupení typu „ ANO 2011“.

Co se týká kandidátů do Senátu, počítáme s několika osobnostmi v určitých obvodech.

Kdo je pro Vás naděje v politice?

Lidé, kteří prokázali morální vlastnosti podpořené vlastní pílí a úspěchem a kteří nejdou do politiky, aby si díky ní zajistili existenci. Pro mě je to Miloš Zeman.

Jak je na tom Vaše strana s financováním, přibývá, nebo ubývá peněz?

To by asi lépe zodpověděl místopředseda pro ekonomiku M. Nejedlý, ale jinak my pracujeme s ročním rozpočtem, který počítá s příjmy za volební výsledek v parlamentních volbách roku 2010. K tomu samozřejmě i nějaké sponzorské dary, které jsou příjemnou třešinkou na dortu.

Celkově se ale dá říct, že peněz je méně. Je to přímá úměra, lidé mají díky vládě hluboko do kapes a proto i peněz a dárců pro strany je logicky míň.

Kolik máte členů a jak je to s jejich nárůstem?

Aktuální číslo nevím přesně, ale je to přes 2000 členů a k mému velkému potěšení každý měsíc zaznamenávám nárůst členské základny.

Zavedli byste trest smrti?

Uvnitř strany jsme tuto diskusi nevedli, ale já jako Vratislav Mynář, občan, bych si to v některých výjimečných případech uměl představit.

Jaké by byly první tři kroky, pokud byste se stal premiérem?

Za 1. bych to oslavil s manželkou, rodinou a přáteli.

Za 2. bych přemýšlel, jaké odborníky bych si vzal do svého kabinetu pro budoucí spolupráci.

A za 3. bych se postaral o přijetí zákona „o prokázání původu příjmů a majetku“, aby se vrátila alespoň nějaká část ukradeného majetku.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…