S*ačky, kadibudky, Němcová. Senátor se omlouvá, ale jinak kauzu Babiš komentovat neumí. A je toho víc

03.12.2018 15:01

ROZHOVOR „Americká administrativa situaci cíleně hrotí, protože ví, že Rusko je slabé a je třeba ho ještě více oslabit. Nerostné bohatství Ruska je příliš lákavé!“ říká k tomu, co se děje mezi Ruskem a Ukrajinou, senátor Jaroslav Doubrava. V rozhovoru pak rozhodně nešetřil českou politickou scénu ani novináře Slonkovou a Kubíka. „Jejich reportáž je ukázkou neskutečného hnusu, ze kterého musí slušnému člověku být na zvracení. Navíc byla o ničem,“ říká senátor k reportáži, ve které promluvil Andrej Babiš mladší.

S*ačky, kadibudky, Němcová. Senátor se omlouvá, ale jinak kauzu Babiš komentovat neumí. A je toho víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Pane senátore, hned na úvod našeho rozhovoru se zeptám, co říkáte na to, co se děje v těchto dnech na Ukrajině a v Rusku? Máte nějaké informace z tamního tisku? Co se tam ve skutečnosti děje?

V podstatě v Rusku se spekuluje, jaké další provokace si ještě Ukrajinci vymyslí. Nehovoří se ale jenom o tom, rozebírá se i nebezpečí ukrajinských diverzí, které by měly poškodit Rusko. A ty vidím jako podstatně pravděpodobnější než jakoukoli akci Ruska proti Ukrajině. Nejzajímavější je, že tyto úvahy nejsou jenom z ruských hlav, ale v řadě případů jde o překlady a citace ze západního tisku. I na Západě je dost lidí, kteří si o fašistech na Ukrajině a americkém vměšování nedělají iluze.

Anketa

Podporujete Viktora Orbána?

97%
3%
hlasovalo: 14533 lidí

Například 28. 11. 2018 lze vyčíst z „Nezavisimoj gazety (Nezávislých novin)“ varování od agentury Reuters o nebezpečí zaminování Azovského moře ukrajinskými šmejdíky. Nejde jenom o to, že by psychopatické vedení západní (kyjevské) Ukrajiny lidem na pobřeží zaminovalo přístupy k ukrajinským přístavům a místům, kde by hrozilo vylodění „ruských agresorů“, a byly jenom ponechány koridory pro ukrajinsky prověřené lodě. Nebezpečím mohou být i rybářské lodě – nepozorovaně „vytrousí“ miny v rámci provokativní strategie Kyjeva. Když na minu narazí cizí loď, Ukrajina okamžitě prohlásí Rusko za viníka. Vždyť Rusko ovládá Azovské moře a je to přece ruská vina. Prostě, kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde. Ostatně ve vymýšlení, jak nenaplnit minské dohody, aby tu hůl na Ruskou federaci měl, je Porošenko velmi vynalézavý. Lidé na Ukrajině už ho začínají mít plné zuby. On v panické hrůze, že ho nezvolí znovu, je schopen kdejaké voloviny.

Kam až podle vás může takto vyhrocená situace dojít?

To nezáleží ani na Rusku, ani na Ukrajině, ale na amerických tajných službách. Ty hlavně mají o stálé vyhrocování situace zájem, aby splnily stranický příkaz soudruhů jestřábů z Washingtonu, ti jsou skutečnými pány Ukrajiny. Vždyť se oficiálně Američané přiznali, že vydali pět miliard dolarů na pomoc „demokratické“ opozici na svržení řádně zvoleného prezidenta, aby nakonec došlo k převratu v rámci Majdanu.

Jak by se podle vás měly k této situaci postavit Amerika a EU? Angela Merkelová řekla, že se pokusí zmírnit napětí mezi Ruskem a Ukrajinou, její názor sdílí i prezident Zeman.

Americká administrativa situaci cíleně hrotí, protože ví, že Rusko je slabé a je třeba ho ještě více oslabit. Nerostné bohatství Ruska je příliš lákavé! Zejména když Američané už nemohou tak beztrestně rabovat nerostné bohatství Afriky a dalších. Přitom mediálně se snaží hrozit tím, že Rusko bezmála chce obsadit nejen hospody v Lotyšsku, ale i například mnichovské hospody. V EU vládnou proameričtí vlezdoprdelisté, takže tato svoloč udělá, co si budou Američané přát. A Merkelová? Když se jako blbá slepice zachovala při útoku nelegálních migrantů do středu Evropy, co asi může s Putinem vyřešit? Myslím, že pro obyčejného Rusa je Merkelová jenom německá politická čím dál větší nula, dá se říci, odborně řečeno, řitní alpinistka plácající nesmysly. Například v sobotu odpoledne se objevilo v ruském tisku, že Krymský most nemůže zasahovat do navigace v Kerčské úžině, jak v zahraničních médiích krafala německá Angela. Řekla totiž, ona nectná Merkelová, že v důsledku výstavby mostu přes úžinu se lodní podmínky v Kerčské úžině údajně zhoršily. Agentura TASS ale v sobotním článku upozornila, že: „Podle průzkumu Rosmorrechflot se v období od ledna do října 2018 zvýšila intenzita dopravy přes Kerč o více než 12 % ve srovnání se stejným obdobím v roce 2017.“ Z obou stran se na slaných mokrých vlnkách pohupovalo cestou sem a tam „více než 16,7 tisíce lodí včetně 162 plavidel, jejichž délka přesahuje 160 merů“. Prostě fakta nemají nic společného s politikou a okecat se nedají!

Když se podíváme k nám, situace na politické scéně vyústila minulý týden v hlasování o vyslovení nedůvěry vládě. Opozici nakonec chybělo devět hlasů. Co na to všechno říkáte, co by pro ČR podle vás znamenaly předčasné volby? A myslíte, že k nim dojde?

Myslím, že šlo o další nedomyšlenou hysterii. Plácnutí do vody. Pochybuji, že opozice se ve snaze ukázat se a mít možnost plácat nesmysly, myslela dál než na zítřejší ráno. Nejsou žádné signály toho, že by v nových volbách měla lepší výsledky než v předchozích.

ČSSD se hlasování nezúčastnila, T. Okamura se nejprve postavil po bok předsedů stran bývalého Demokratického bloku a Pirátů, aby poté svá vyjádření omezil na to, že chce ve vládě nahradit ČSSD. Prezident Zeman uvedl, že pokud vláda padne, pověří sestavením nové opět Andreje Babiše. Kdo z politiků se k situaci postavil čelem a kdo to naopak „neustál“ se ctí?

Nejsolidnější nadhled si podržel bývalý prognostik Zeman, dnes naštěstí zaměstnaný jako prezident republiky. Emocím nepodléhala KSČM, babišovci se snažili zachovat si důstojné mlčení, sociální demokraté jsou tradičně vychcaní, ještě více než Okamura, takže nakonec udělali to, co udělali, opozice byla v pozici zfetovaných trollů. Samuraj Okamura je neřízená střela. Jeho jediným kladem je, že je důsledně proti migraci a velmi ostražitý kolem EU blázince. Úsměvný byl požadavek, aby z vlády odešel jen Babiš. Asi ti křiklouni netuší, k čemu by došlo odstoupením předsedy vlády. Nejsem jeho přívržencem. Ale jsem přesvědčen, že ta jejich hysterie pramení z toho, že vidí úspěšnost vlád pod vedením Babiše. Úspěšnost, o které se jim ani nesnilo.

Reportáž Slonkové a Kubíka, kde mluvil Andrej Babiš mladší, někteří chválí s tím, že je to výborná investigativní práce, další ale mluví o tom, že toto už bylo „přes čáru“. Jak to vidíte vy? A co při této příležitosti říci o nezávislosti médií?

Jejich reportáž je ukázkou neskutečného hnusu, ze kterého musí slušnému člověku být na zvracení. Navíc byla o ničem. Vše bylo již v policejních spisech. Šlo jenom o účelové vyvolání politické hysterie. To nebyla investigativní práce, ale investigativní stupidita a špína. Před pár dny nějací supergéniové odhalili, kde přesně prvorozené babišátko pobývalo se svou ruskou sexuální kamarádkou. Jako by to byl nějaký supervýznamný politický objev. Prostě někde byli. Proč nepátrali, které kadibudky v té době navštěvovala třeba modroptačí poslankyně Němcová? To by mělo stejný význam. A odhalení, že mladobabišovská dívčina byla prorusky orientovaná? No hrůza! Ti ťulpasové si neuvědomují, že drtivá většina občanů v referendu rozhodla o připojení Krymu zpět do Ruské federace. Co si o těchto investigativních sračkách (omlouvám se, ale vhodnější výraz asi není) myslet?

A co vlastně říkáte na celou situaci kolem Babiše, jeho staršího syna a Čapího hnízda?

Nic. Od toho je policejní vyšetřování, případně soudní projednávání čili za pár let se dozvíme verdikt. Já jsem trpělivý. Nejsem vyšetřovatel, abych věděl, o co skutečně jde. Osobně si myslím, že vyšetřování se táhne tak dlouho jen proto, aby řvouni typu Kalousek a přiblblí sluníčkáři měli neustále možnost skandalizovat Babiše, svolávat křiklouny na náměstí, rozdávat demisní plakátky, aby jimi mávali, a to vše prý za 500 Kč na hodinu! Nevěřím, že by Babiš byl tak hloupý, aby porušil při žádosti o dotaci zákony. Někdo vše kontroloval, někdo rozhodl nejen o žádosti, ale i o přiznání dotace. Pod každým krokem je někdo podepsaný a zaručil tak správnost. Tak oč jde?

Mimochodem, reportáž, ve které mluví Andrej Babiš mladší, přišla zrovna v období, kdy jsme si připomínali 29 let od sametové revoluce. Jak v tomto kontextu vnímáte náladu ve společnosti? Do ulic vyrazily tisíce lidí, květiny od prezidenta Zemana i premiéra Babiše skončily v koši. Lze to chápat tak, že česká společnost je do značné míry opravdu aktivně naštvaná, nebo jde o akci pražské bubliny?

Pro některé lidi včetně vzteklého Kalouska a bosorky Němcové to je hobby. Tak ať si hrají. Mají se lidé dívat na TV stupidní seriály třeba o špinavé zahradě v nemocnici, nebo jít na mejdan na nějaké náměstí, a ještě si to prý nechat zaplatit? Druhé řešení, jít na politický mejdan je lepší pro tělo, protože oni se člověci alespoň projdou, což je také forma tělocviku. Pokud jste to sledovala, pak ty zhovadilosti se uskutečňovaly především přiblblíky v Praze. Obrátila se na mne jedna paní, abych inicioval vyčlenění Prahy z republiky a pak bude v republice klid. Myslím, že ten nápad přesně situaci vystihuje.

Když mluvíme o výročí 17. listopadu, na akademické půdě vystoupil například i komunistický generál Alojz Lorenc. Na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy se potkal v rámci jednoho diskusního panelu s veřejnoprávním reportérem Markem Wollnerem. Ten byl přítomností Lorence šokován a ptal se, kde je policie, která by Lorence „sebrala“. Lorenc byl totiž v ČR odsouzen na čtyři roky, před rozsudkem ovšem utekl na Slovensko, kde dostal podmínku. Má Marek Wollner pravdu? Je diskuse s každým prospěšná, nebo některé osoby do veřejného prostoru prostě nepatří?

Od roku 1989 to již bude brzy 30 let, takže téma to již je nudné, ošoupané. Proto pozvání generála Alojze Lorence nebylo nic více než okořenění už nudného tématu. Já v tom problém nevidím. Když se v televizi mrcasí vrah Kajínek, proč by nemohl něco povídat na univerzitní fakultě generál Lorenc? Jen diskusí se můžeme dobrat pravdy. Víte, nejvíc o demokracii vyřvávají ti, kteří se jí nejvíc děsí, kteří o ní nemají páru, a tak diskriminují i strany zvolené v demokratických volbách a označují toho, kdo se jim nehodí a nepodřídí za extremistické a nedemokratické. Bylo by to úsměvné, kdyby to nebylo tak smutné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: David Hora

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

S eurem do první ligy? Spíš do třetí! Šichtařová roztrhala to, co měl Pavel „v projevu“

17:50 S eurem do první ligy? Spíš do třetí! Šichtařová roztrhala to, co měl Pavel „v projevu“

INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ Prezident Petr Pavel to popletl, když v souvislosti s eurem mluvil o to…