Volfová: Lidovci svým ano sňatkům homosexuálů vyměnili Krista za mamon

19.09.2021 16:35 | Rozhovor

Jedna z nejvýraznějších tváří Volného bloku, exposlankyně Jana Volfová, poskytla rozhovor ParlamentnímListům.cz. Promluvila například o Mariánu Jurečkovi, který v minulém týdnu nejprve věřící voliče potěšil, aby poté svá slova vzal zpět...

Volfová: Lidovci svým ano sňatkům homosexuálů vyměnili Krista za mamon
Foto: Archiv JV
Popisek: Předsedkyně Volného Bloku Jana Volfová

Paní Volfová, je o vás známo, že jste věřící katolička. A jak se jako věřící člověk a zároveň jedna z nejvýraznějších tváří Volného bloku díváte na veletoč předsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky v koalici SPOLU v názoru na homosexuální sňatky?

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72192 lidí
Víte, já velmi často jezdím s naším Volňáskem (volebním autobusem) a v těchto dnech jsem jezdila po Vysočině a Zlínsku. Tam ke mně přicházeli věřící lidé a byli velmi smutní z toho, jak do té doby „jejich strana“ ustupuje ze základních principů víry i církve. Slyšela jsem na počátku, jak se konečně ten Jurečka pochlapil, když jednoznačně odmítl sňatky homosexuálů. Tuto radost pak vzápětí vystřídalo obrovské zklamání, když obětoval ve prospěch postů pro koalici SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) klasickou rodinu. Poklonil se zlatému teleti, pro koryto klidně zapřel i víru, vyměnil Krista za mamon. To nejsou moje slova, to jsem mnohokrát slyšela u autobusu. Pro mě osobně je to o to horší, že mě biřmoval kardinál Tomášek, kterému církev dodnes vděčí za to, že ji provedl těžkým obdobím normalizace i revolučním rokem a udělal z ní nesmírnou morální oporu celého národa. Jsem přesvědčena, že by ty dnešní funkcionáře lidovců vypráskal z chrámu.

Lidová strana byla za první republiky známa tím, že udělala jakýkoliv kompromis, jen aby se udržela jako součást vládní koalice. Nepokračuje tedy vlastně současná KDU-ČSL v této tradici?

Bohužel je tomu tak, už msgre. Šrámek vyměnil udržení ve vládě za zrušení tří mariánských svátků a zemského svátku Jana Nepomuckého. A v tomto duchu se nesla politika KDU-ČSL celou její historií. Je vidět, že lidovecké „zásadní, nekompromisní, definitivní“ MOŽNÁ je největším dědictvím a hodnotou téhle strany.

Znamená to, že vlastně lidovci už úplně popřeli své kořeny a z křesťanských základů v jejich programech nezůstalo nic?

Chci doufat, že snad ještě něco zůstalo, ale bojím se, že je to jen moje víra a pokora k Bohu, proč se o tom snažím sama sebe přesvědčit. Nechci se dožít toho, že pan předseda Marian Jurečka pod tlakem TOP 09 zruší i poslední hranici, kterou prostě křesťan nemůže překročit, a to je ochrana života jako Božího daru, a že se stejnou lehkostí jako sňatky homosexuálů připustí eutanázii. Už teď nemá tahle strana se skutečnou vírou moc společného, ale pak by se stala jen definitivní schránkou na koryta svých funkcionářů. Stejně to cítí i tradiční lidovečtí voliči a přicházejí k našemu autobusu, aby nám řekli, že jsme pro ně alternativou, a letos tedy dají hlas nám. Pro mne osobně to znamená nesmírný morální závazek do budoucnosti. Závazek lidem, pro něž je opravdová víra nejdůležitější součástí života, nezklamat je.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala by se nestal premiérem. Stačilo málo. Autor knihy Spiknutí odkrývá temné zákulisí

18:25 Fiala by se nestal premiérem. Stačilo málo. Autor knihy Spiknutí odkrývá temné zákulisí

První vydání o 10 tisících kusech vyprodáno. A prodejci objednávají další, na trh jdou dva mnohatisí…