Klaus promluvil o amnestii: Je to jen kampaň médií proti mně

08.01.2013 19:08

Ve svém vyjádření pro Českou televizi hovořil prezident Václav Klaus o amnestii a kritice, která ji obklopuje. Podle něj jde jen o mediální kampaň, jíž se nechala nemalá část veřejnosti zmanipulovat.

Klaus promluvil o amnestii: Je to jen kampaň médií proti mně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

 

Podle Václava Klause je současná kritika jeho amnestie spíše jednostrannou kampaní médií. „Je ve své podstatě pokračováním toho, co já už dobře a dlouho znám,“ prohlásil v Událostech. „Není to kampaň proti amnestii samotné, je to kampaň proti mně, proti hodnotám, které již déle zastávám,“ dodal.

Prezident uvedl, že nejde o odsouzené, propouštěné, tzv. tuneláře ani oběti trestných činností. „Jejich smyslem je zaútočit na mě, chvíli před koncem prezidentské funkce,“ míní. „Je to výrazem obavy mých politických soupeřů z mého dalšího pokračování ve veřejné aktivitě,“ dodal.

Spolu s tím se prý nedivím, že se nemalá část veřejnosti nechala zmanipulovat. Těm, kteří se nenechali, děkuje a cení si jich, že používali svou hlavu.

"Zastrašit se nenechám. Nic nekončí. Před 15 lety jsem v podobné situaci vyslovil známou větu - jedeme dál. Ta platí i dnes," přirovnal situaci k sarajevskému atentátu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…