Modrý Sobotka odpověděl čtenáři: Komunisté vám ukradli duši

09.01.2013 18:22

Kandidát na prezidenta Přemysl Sobotka odpovídal několika čtenářům ParlamentníchListů.cz. Odmítl, že by hlavní odpovědnost za zničení naší země měla ODS a jakékoli srovnání jeho strany s KSČ pokládá za naprostý nesmysl.

Modrý Sobotka odpověděl čtenáři: Komunisté vám ukradli duši
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka na kongresu ODS

Jedna čtenářka Sobotkovi vyčetla, že se za komunistů stal primářem, což podle ní nešlo jinak, než s KSČ spolupracovat. Navíc se ptá, čím se ODS od KSČ liší. „A vidíte, já tam kamarády neměl, naopak, můj otec byl komunistům trnem v oku. Je to vlastně zázrak, že jsem mohl vystudovat. A čím se KSČM  liší od ODS? Milá dámo, buďte demokrat, přečtěte si volební materiály obou stran, zamyslete se nad historií obou stran a pak už se na takové věci nebudete muset ptát. A vám to pomůže si jisté věci ujasnit,“ napsal Sobotka.

Jindy pak Sobotka vysvětlil svou podporu studentů protestujících proti KSČM v krajích. Uznal, že bývalí komunisté jsou i v ODS, v demokracii je ale podle něj nelze nepřijmout. „Například si myslím, že by bývalý komunista neměl kandidovat na prezidenta,“ dodal.

Za svou prezidentskou kampaň Sobotka uvedl, že není mocichtivý, ale má lidem co nabídnout a kandidátem se stal po vyhraných primárkách. „Pokud chcete urážet a lhát, máte v demokracii možnost. Můžete jít s odboráři křičet do ulic, můžete psát urážlivé mejly, můžete se vztekat. Ale fakta tím nezměníte. Ano, ODS, zvláště v poslední době dělá chyby, často plynou z koaličních projektů. Ale tuto zem rozkradli komunisté a jak je vidět například na vás, ukradli i lidem duše,“ vzkázal Sobotka čtenáři, který ODS i samotného kandidáta na prezidenta jednoznačně odsoudil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…