Němcová: ODS zřejmě nebude hlasovat pro rozpuštění sněmovny

19.08.2013 14:50

Podle vyjádření místopředsedkyně ODS Miroslavy Němcové nebudou občanští demokraté v úterý hlasovat pro rozpuštění sněmovny, píší Novinky.cz. Podmínkou totiž bylo schválení některých zákonů. To se ale nestalo.

Němcová: ODS zřejmě nebude hlasovat pro rozpuštění sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová na zasedání Výkonné rady ODS

„Výkonná rada už minule sdělila svůj názor, že pokud budou odhlasovány zákony, na kterých nám záleží, že by jim doporučila hlasovat pro. Legislativní proces uzavřen není, takže pro poslance je to jednoznačné sdělení," řekla Němcová před pondělním jednáním výkonné rady.

Němcová – jednoznačný lídr

Žádné doporučení ohledně toho, jak hlasovat, teď vedení strany svým poslancům dávat nebude. Němcová také připomněla návrh ODS, aby byla do 3. září přerušena schůze, na níž se má o rozpuštění rozhodnout. Občanští demokraté tak chtěli získat pro poslance čas, aby mohli případně hlasovat o zákonech, které vrátí senátoři. Tento návrh však poslanci odmítli.

Pokud jde o samotné hlasování, předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda předpokládá, že poslanci budou hlasovat jednotně. Místopředseda strany Jiří Pospíšil pak před jednáním výkonné rady prohlásil, že do voleb stranu povede Miroslava Němcová. „Miroslava Němcová je jednoznačným lídrem.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…