Po vyhlášení prohibice hrozí i cenzura internetu, naznačuje kritička restitucí

16.09.2012 11:56

Spisovatelka Lenka Procházková, kterou si čeští občané pamatují především jako nesmiřitelnou bojovnici proti církevním restitucím, zapochybovala i o přínosu vyhlášené prohibice. Krátkodobě možná zachrání několik životů, ale v delší časové perspektivě spíše k nárůstu úmrtí přispěje. Navíc může představovat krok k dalšímu omezování svobody občanů.

Po vyhlášení prohibice hrozí i cenzura internetu, naznačuje kritička restitucí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spisovatelka a kandidátka do Senátu Lenka Procházková

Tvrdá kritička církevních restitucí Lenka Procházková, která chce kandidovat do Senátu jako nezávislá s podporou Věcí veřejných, řekla své i k vyhlášené prohibici na tvrdý alkohol. Na svých osobních webových stránkách uveřejnila text, v němž na jedné straně uznává ochranu lidského života, kterou má dočasná prohibice zajistit, ale na straně druhé vyjmenovává řadu prohibičních efektů, které nejsou na první pohled zřejmé, ale je otázka, zda je lze označit za pozitivní.

Internet zaplaví recepty na domácí výrobu pálenky

"Zvýší se zájem o černý trh praktikovaný domorodci. Tím přibudou i další oběti. Vietnamští prodavači alkoholu se disciplinovaně přeorientují na víno, pivo a likéry. Tvrdý alkohol uskladní. Některé sklady budou vykradeny. Poté, co sociální sítě zaplaví recepty na domácí výrobu alkoholu, bude dočasným opatřením internet cenzurován," vypočítává některé dopady prohibice spisovatelka.

Mezi jiným také prohlašuje, že se cukr stane nedostatkovým zbožím a díky zvýšenému zájmu o pivo a víno dojde k růstu cen u obou. Dále například dostanou přidáno policisté a vzroste i jejich vážnost...

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…