Cvalín (KSČM): Opět Havel?

15.12.2013 15:00

Zajímalo by mě, jaký vztah měl bývalý prezident Václav Havel k Plzni. Dovolím si konstatovat, že asi žádný. Je veliká škoda, že tento zřejmě většinový názor nesdílí i plzeňští zastupitelé z ODS, Občané.cz, TOP 09 a Pravá volba pro Plzeň.

Cvalín (KSČM): Opět Havel?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Ti všichni totiž chtějí nové plzeňské divadlo pojmenovat po Václavu Havlovi.

Není na škodu říci, že i primátor města Plzně pan Baxa vehementně podporuje návrh pojmenovat nové divadlo po Václavu Havlovi. Pan Baxa by si měl uvědomit, že jeho nápady a nápady jeho politických přátel nesdílí širší veřejnost. A že je nejvyšší čas, aby pravicoví zastupitelé pochopili, že na pořadu dne není pojmenovávat instituce po Václavu Havlovi.

Co mne ještě více zaráží na panu Baxovi je to, že zprvu rázně odmítal vyhlásit anketu, ve které by se občané vyjádřili, jak pojmenovat nové divadlo. Primátor anketu odmítl, protože se mu nelíbilo, že by občané rozhodovali o tom, jestli je Havlovo jméno pro pojmenování divadla dosti dobré. Jen skromně podotýkám, že komunističtí zastupitelé navrhovali divadlo pojmenovat po M.Horníčkovi nebo Vendelínu Budilovi. Podle mne je aktuální, aby primátor Baxa pomohl vyčistit Plzeň od asijských heren, nočních podniků, vyřešil problém týkající se kriminality...

Myslím si, že jedno letiště a několik ulic, nesoucích jméno Václava Havla, je tak akorát. Co kdyby se časem zase přejmenovávalo? Tolik peněz na takové zbytečnosti opravdu nemáme.

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…