Hamáček: Vybrat nového ředitele Národního úřadu pro vyzbrojování musí až nová vláda

06.10.2013 8:24

Dnešní oznámení odchodu brigádního generála Pavla Bulanta z čela Národního úřadu pro vyzbrojování znovu připomnělo složitou situaci v oblasti akvizic na resortu obrany. ČSSD trvalé upozorňuje na potřebu zprůhlednění a zefektivnění procesů zadávání a realizace armádních zakázek.

Hamáček: Vybrat nového ředitele Národního úřadu pro vyzbrojování musí až nová vláda
Foto: Redakce
Popisek: Jan Hamáček

ČSSD apeluje na ministra Vlastimila Picka, aby rozhodnutí o výběru nového ředitele Národního úřadu pro vyzbrojování přenechal až svému nástupci. Jen vláda s odpovídajícím politickým mandátem, která vzejde z předčasných voleb, bude moci odpovědně vybrat nového ředitele.

Při výběru Bulantova nástupce bude nezbytné klást důraz nejen na odborné a manažerské zkušenosti, ale i na nezpochybnitelnou morální integritu kandidátů.

Úkolem příštího ministra obrany v této souvislosti bude dobudovat Národní úřad pro vyzbrojování. Jeho šéf potřebuje mít silný politický mandát, aby mohl prosazovat akviziční plány a obhajovat je ve spolupráci s ministrem obrany jak směrem k politické reprezentaci, tak i s ohledem na ostatní resorty a se zřetelem k národním programům zaměstnanosti, sociální politiky, inovací atd.

Jan Hamáček, stínový ministr obrany

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): Koruna

4:31 Filip (KSČM): Koruna

Připomínám si ústavní slib nejen prezidenta republiky, ale také těch, kteří vykonávají funkce poslan…