Hejtman Řihák: Napojení silnic na průmyslovou zónu Vazačka patří mezi prioritní projekty

09.10.2013 16:20

Rada kraje na svém jednání v pondělí 7. října 2013 schválila investiční záměr akce „II/276 Bělá pod Bezdězem, úprava napojení na I/38 a výstavba okružní křižovatky“ a zařazení tohoto projektu mezi prioritní projekty EU do přípravy.

Hejtman Řihák: Napojení silnic na průmyslovou zónu Vazačka patří mezi prioritní projekty
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD), senátor a hejtman Středočeského kraje

Jde o projekt, jehož realizace umožní  zpřístupnění nově vznikající průmyslové zóny Vazačka v Bělé pod Bezdězem ze silnice I/38.

Město Bělá pod Bezdězem uspělo ve výzvě ROP Střední Čechy určené pro výstavbu a rekonstrukci místních komunikací s projektem „Obslužná komunikace pro průmyslovou zónu Vazačka v Bělé pod Bezdězem, komunikace 110 c“. Podmínkou jeho úspěšné realizace je však vybudování bezpečného napojení obslužné komunikace na silnici I/38. Podle stanoviska Policie ČR není realizace projektu možná bez úpravy napojení komunikace II/276 ve vlastnictví kraje  a výstavby nové okružní křižovatky. Město navíc nemůže financovat stavební úpravy komunikace II/276 ve vlastnictví kraje z žádného dotačního titulu, a proto se obrátilo na Středočeský kraj se žádostí o podporu svého záměru i se žádostí o realizaci stavebních úprav této silnice z prostředků kraje.

„Jediným způsobem jak můžeme vyjít městu vstříc, je realizace stavebních úprav v rámci již zmíněného projektu EU z výzvy č. 92b., a proto jsme ho dnes zařadili mezi ty, jimž dáváme prioritu,“ řekl hejtman Josef Řihák a dodal: „realizací projektu dojde k úpravě napojení komunikace II/276 na silnici I/38 a bude postavena i nová okružní křižovatka, na kterou bude navazovat jako investice města Bělá pod Bezdězem obslužná komunikace celkové délce 1,004 km, která zakončena u areálu Vazačka.“

U nové průmyslové zóny bude též vybudována komunikace pro pěší a cyklostezka, která bude financovaná městem Bělá pod Bezdězem a součástí výstavby okružní křižovatky je i přeložka vodovodu a sdělovacího vedení. Předpokládané náklady projektu činí 13,4 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích