Hejtman Řihák: Rožmitálští jsou v čerpání peněz z fondů velmi úspěšní

04.11.2013 12:28

V Rožmitále pod Třemšínem s pomocí evropských peněz dokončili opravu téměř dvou kilometrů komunikací.

Hejtman Řihák: Rožmitálští jsou v čerpání peněz z fondů velmi úspěšní
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD), senátor a hejtman Středočeského kraje

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se v pátek 1. listopadu zúčastnil slavnostního dokončení projektu rekonstrukce místních komunikací v Rožmitále pod Třemšínem na Příbramsku. Město s pomocí peněz z Regionálního operačního programu Střední Čechy (ROP SČ) dokončilo opravy ulic Rybova, Pod Topoly a Bezděkovská o celkové délce přibližně dva kilometry.

„Mám pokaždé velkou radost, když se v našem kraji povede úspěšně dokončit projekt, který pomůže zlepšit život našim spoluobčanům. Rožmitálští jsou v čerpání peněz z nejrůznějších fondů velmi úspěšní. Mají kvalitně připravené projekty, které uspěly nejen v programech středočeského ROP, ale i v grantovém řízení Středočeského kraje z Fondu rozvoje měst a obcí. To svědčí o dobré práci zdejší radnice,“ řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. Se starostou Rožmitálu pod Třemšínem Josefem Vondráškem a ředitelem Úřadu Regionální rady ROP Střední Čechy Tomášem Novotným slavnostně otevřel nově opravenou Rybovu ulici.

Středočeský hejtman rovněž Rožmitálské pochválil za výběrové řízení na dodavatele stavby, ve kterém se podařilo snížit cenu z projektovaných více než 20 milionů korun na necelých 12 milionů, za něž vítězná firma BES Benešov stavbu provedla.

Právě Rybova ulice, pojmenovaná po světoznámém hudebním skladateli, který je navždy spojen se svojí tvorbou s Rožmitálem pod Třemšínem, je symbolem právě dokončené první části rekonstrukce místních komunikací v tomto městě. „Rybova ulice byla ve špatném technickém stavu a její únosnost neodpovídala potřebám provozu. Přitom je tato téměř tři kilometry dlouhá komunikace důležitou spojkou mezi autobusovým nádražím a místní částí Starý Rožmitál. Zde se mimo jiné nachází nejstarší památka na území našeho města kostel Povýšení sv. Kříže, ve kterém působil i Jakub Jan Ryba,“ připomněl starosta Rožmitálu Josef Vondrášek.

Ředitel Úřadu Regionální rady ROP Střední Čechy Tomáš Novotný zalitoval, že minulá i současná vláda v demisi nepřesunula evropské peníze z takzvaných ministerských operačních programů do těch regionálních. „V programech, které řídí ministerstva, zůstávají peníze, které se nám už pravděpodobně nepodaří vyčerpat. Naopak v regionálních programech nám peníze chybí. A přitom bychom za ně mohli opravit spoustu dalších silnic tak jako v Rožmitále,“ konstatoval Tomáš Novotný.

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák připomněl, že kraj má připraveny další programy, ve kterých je nyní možné žádat o evropské dotace. „S pomocí peněz z Evropské unie chceme podpořit výstavbu mateřských škol. A rovněž chceme pokračovat v rekonstrukcích silnic. Podpora z EU nám významně pomáhá zlepšit kvalitu středočeských silnic,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…