Komrsková (Piráti): Praha spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

23.04.2024 6:23 | Tisková zpráva

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získat jeden ze šesti dílků skládačky, která dohromady tvoří schematickou mapu.

Komrsková (Piráti): Praha spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy
Foto: Piráti.cz
Popisek: Jana Komrsková

Jednotlivé dílky jsou vyrobené z dřevěné bukové překližky a na zadní straně jsou opatřeny magnetem. Pokud účastníci hry navštíví všechna zapojená střediska ekologické výchovy Středočeského kraje a minimálně jedno ekocentrum na území hlavního města, sestaví si celou skládačku, a zároveň se dozví mnoho zajímavých informací o ochraně přírody.

„Všechna pražská místa zapojená do hry sama o sobě stojí za navštívení. Toulcův dvůr loni vyhrál dvě prestižní ceny Adapterra awards, Zookoutek Malá Chuchle se zase postupně modernizuje. Většina z nich je navíc dostupná městskou hromadnou dopravou. Doufám, že Návštěvnická hra ještě více prohloubí zájem obyvatel, a především dětí, o ekologii a budou se jí věnovat i nadále,” říká náměstkyně primátora pro životní prostředí a klimatický plán Jana Komrsková.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 21926 lidí

Na území hlavního města jsou zapojeny následující organizace – Lesy hl. m. Prahy (Ekocentrum Prales a Zookoutek Malá Chuchle), Dům ochránců přírody v Praze, Stanice přírodovědců Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy, Středisko ekologické výchovy Toulcův dvůr a Centrum popularizace ochrany přírody U studánky poznání.

Ve Středočeském kraji je pak v rámci hry možné navštívit všechna krajská střediska ekologické výchovy – Ekocentrum Huslík, Ochrana fauny ČR, Naučné středisko ekologické výchovy Kladno – Čabárna, Ekologické centrum Orlov, Podblanické ekocentrum a Vodní dům.

„Navštivte pět zapojených ekocenter Středočeského kraje a alespoň jedno na území hlavního města Prahy a sestavte si celou skládačku. Střediska ekologické výchovy nabízí řadu zábavných akcí či aktivit a v rámci většiny středočeských si také můžete prohlédnout záchranou stanici pro zraněné živočichy. Nenechte si ujít ani výstavy v Domě Natura či Vodní dům Hulice,“ zve k zapojení Jana Skopalíková, radní pro životní prostředí a zemědělství Středočeského kraje.

Zájemci, kteří se zapojí do Návštěvnické hry, mají možnost spojit návštěvu ekocentra s výletem do přírody, poznat zajímavá zákoutí obou regionů a rozšířit si své vědomosti v oblasti ochrany přírody. Hra je vhodná pro všechny věkové kategorie, počet dílků skládačky je však omezen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

18:09 Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…