Ingr (Úsvit): Investory přilákají kvalifikovaní zaměstnanci

10.10.2013 8:57

Pro zlepšení hospodářské a sociální situace v každém regionu je mimo jiné potřeba přilákat zahraniční investory, kteří by pomohli zajistit nová pracovní místa, říká Tomáš Ingr, kandidát hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury v Jihomoravském kraji.

Ingr (Úsvit): Investory přilákají kvalifikovaní zaměstnanci
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

K tomu je ale důležité nabídnout kvalifikované zaměstnance. A to lze jen tím způsobem, že budeme podporovat učňovské a středoškolské obory. "Není možné, abychom nyní měli samé vysokoškolsky vzdělané osoby, ale nemohli nabídnout zaměstnance se střední odbornou školou. Těžko k nám budeme lákat investory, když jim neumíme nabídnout kvalifikovanou pracovní sílu," je přesvědčen Ingr.

Dalším důležitým faktorem, který je pro zahraniční společnosti rozhodující, je velmi dobrá infrastruktura - dopravní obslužnost. Jako starosta menší jihomoravské obce Pasohlávky si Ingr uvědomuje, že je nutné lákat investory nejen do blízkosti hlavního města, ale také do krajů a oblastí, které se potýkají s vyšší mírou nezaměstnanosti.

"V tomto by nám mohlo pomoci dobudování silniční infrastruktury, pokračování v rekonstrukci železničních koridorů a dále pokračování v přípravách vodní cesty Dunaj – Odra – Labe," uzavírá Tomáš Ingr, kandidát Hnutí Úsvit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…