Jirsa (ODS): ČSSD doporučuji větší zdrženlivost

22.07.2013 15:38

Vrcholní představitelé ČSSD se v médiích zalykají nad "odporným handlem", když tři bývalí poslanci z ODS dostali "trafiky". Vzhledem k tomu, že naprostá většina veřejnosti zatčení poslanců za získání trafik podporuje, je to politicky pochopitelné, resp. populistické. Veřejnost však má přece paměť.

Jirsa (ODS): ČSSD doporučuji větší zdrženlivost
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor za ODS Tomáš Jirsa

Krátce předtím, než došlo k zadržení tří exposlanců, nominovala ČSSD v Senátu bývalého předsedu Poslanecké sněmovny Miloslava Vlčka na post inspektora Úřadu pro ochranu osobních údajů. Tuto pozici volí Senát, kde má ČSSD většinu, a tak jeho volba byla jasná, ačkoli Vlčkovou kvalifikací byla pouze zkušenost z vedení PS. Vzhledem ke skandálu s trafikami ČSSD krátce před volbou jeho návrh stáhla.

Stačí si však najít agenturní zprávy z roku 2004, kdy byla ČSSD u vlády, cituji: "Odvolání schopného Teličky z Bruselu a vytvoření trafiky pro Vladimíra Špidlu poškodilo Českou republiku," prohlásil tehdy čerstvý důchodce z Vysočiny Miloš Zeman. "Fakt, že místo dostal jako trafiku, je pro něj v této chvíli oslabující prvek", prohlásil před Špidlovým slyšením v Evropském parlamentu jeden z poslanců (11/2004).

Jaroslav Tvrdík nejprve teatrálně skládal funkci ministra obrany, pak se stal bez výběrového řízení prezidentem státních Českých aerolinií. Média tento krok kritizovala a označila jej za udělení trafiky pro citově rozrušeného vojáka z povolání. "Byla to chyba a mediálně to vyznělo velmi špatně," přiznal tehdy bývalý premiér Vladimír Špidla (9/2004). Špidla tehdy nerozlišil, zda chybou bylo jmenování, či skutečnost, že přivedl podnik na buben.

Desítky a desítky exponentů ČSSD dostaly v minulosti pozice ve státních firmách. "Tehdy jsme o tom neměli poznatky, takže jsme to nevyšetřovali," konstatoval na tento dotaz státní zástupce Ivo Ištvan. Bez ohledu na to, že poznatky nejsou, doporučoval bych představitelům ČSSD více zdrženlivosti.

Ing. Tomáš Jirsa, MBA.
senátor PČR
místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
starosta
krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…