Kádner (VV): Stále více občanů čelí přepadení ve vlastním obydlí

14.01.2014 10:28

Pod záštitou poslance Davida Kádnera proběhl 13. 1. 2014 v prostorách Poslanecké sněmovny seminář k tématu nutné obrany.

Kádner (VV): Stále více občanů čelí přepadení ve vlastním obydlí
Foto: red
Popisek: David Kádner

Stále více občanů čelí přepadení ve vlastním obydlí a pokud se chtějí proti útočníkovi bránit, může se jim jednoduše stát, že budou mít sami trestně stíhání. Cílem setkání pak bylo hledat a najít cesty  ke zvýšení právní ochrany napadeného.

Mezi diskutujícími byl také  exministr vnitra Radek John, který upozornil na to, že Policie ČR z podstaty věci není schopna bránit každého občana přímo v průběhu útoku, kterému je vystaven ze strany zločince. Občané by proto měli mít jasnou právní záruku, že budou-li se u sebe doma bránit útočníkovi sami, nebudou posléze odsouzeni za újmu na zdraví tohoto útočníka.

Na semináři představil John Bok za spolek Šalamoun návrh novely Trestního zákoníku, jež se opírá o evropskou právní praxi a princip "Můj dům, můj hrad". David Karásek ze sdružení LEX pak představil druhou verzi novely Nutné obrany, ve které je upřednostňována modifikace současné české legislativy.

Poslanci David Kádner a Olga Havlová pak dokumentovali význam případného zavedení těchto  principů na příkladech Ústeckého  a Moravskoslezského kraje a zavázali se k jejich prosazení na půdě Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…