Liška (SZ): V boji proti korupci ukazujeme, že to jde velmi snadno

17.10.2013 13:09

Potvrzeno: Kampaň zelených je ze všech nejtransparentnější.

Liška (SZ): V boji proti korupci ukazujeme, že to jde velmi snadno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Organizace Transparency International zveřejnila druhé kolo hodnocení transparentnosti politických kampaní. Součástí hodnocení bylo kromě existence transparentního účtu například aktuální přehled vynaložených financí nebo údaje o agenturách, které se na kampani podílí. Kampaň Strany zelených byla hodnocena jako nejprůhlednější i v prvním kole hodnocení, v druhém kole hodnocení dosáhlo ještě výš.

„Zelení dlouhodobě prosazují nekompromisní protikorupční politiku. Je samozřejmé, že pokud chceme změnit poměry v České republice, musíme jít příkladem. Základ boje proti korupci je právě zprůhlednění financování politických stran, ve kterém na příkladu zelených ukazujeme, že to jde velmi snadno,“ uvádí Ondřej Liška, předseda Strany zelených.

 Strana zelených v rámci hodnocení splnila všechna z uvedených kritérií. V celkovém hodnocení také získala nejvyšší počet bodů a to zejména díky dlouhodobé práci na transparentním financování strany i celé kampaně.

 „Díky projektu Transparentní volby mají občané možnost se rychle zorientovat, co od které strany mohou čekat a kterým stranám mohou důvěřovat. Jsem přesvědčený, že existuje přímá úměra mezi průhledností volební kampaně a korupčním potenciálem každé strany. Pokud má někdo co skrývat v době před volbami, co od něj asi můžeme čekat po volbách,“ dodal Liška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě