Michek (LEV 21): Budeme vymírat?

25.09.2013 5:43

Český statistický úřad nedávno uveřejnil informaci, že do konce století vymřou tři miliony obyvatel České republiky.

Michek (LEV 21): Budeme vymírat?
Foto: Archiv
Popisek: NS - LEV 21

Podle projektu soudobé statistiky bude mít Česká republika v roce 2101 jen 7 680 000 obyvatel. Třetinu z nich budou tvořit lidé starší 65 let - cca 2 400 000 lidí, dětí do 14 let by měl být necelý jeden milión a obyvatel ve věku 15 – 64 let by mělo být pouze 4 200 000 osob.

Opravdu smutný důsledek mnoha roků vládnutí pravicových stran, které posvětily svá vládnutí získáváním maximálních zisků pro sebe a za jakoukoliv cenu a zapomenuli, že je nutné stát budovat a ne rozkrádat, pamatovat na jeho budoucnost a vytvářet lepší podmínky pro život budoucích generací.

V roce 1937 vydal A. J. Baťa knihu Budujeme stát pro 40 000 000 lidí, kde nastínil vizi jak vybudovat z Československa silný, moderní a úspěšný stát v centru Evropy. Tehdejší Československo bylo tvořeno samosprávnými zemskými celky – Zemí českou, moravskoslezskou, slovenskou a podkarpatskou a mělo rozlohu 140 400 km² a žilo zde cca 15 000 000 obyvatel.

Ve srovnání s vyspělou Belgií, která má rozlohu 30 500 km² a v níž tehdy žilo 8 248 000 obyvatel, což je hustota 271 osob na km², by v tehdejším Československu, při stejné hustotě obyvatelstva, mohlo žít cca více jak 38 000 000 lidí.

Dnešní Česká republika má rozlohu 78 866 km² a podle posledního sčítání obyvatelstva v roce 2011 v ní žije cca 10 562 000 obyvatel, z nichž je cca 500 000 cizinců. (Pro mnohé z nich se tak ČR stává dobrou - ekonomickou adresou). Průměrná hustota obyvatelstva je v ČR 133 obyvatel na km². Pokud by dnešní Česká republika měla mít stejnou výši počtu obyvatel na km² jako Belgie, tak by v ní mělo žít cca 21 400 000 obyvatel.

Můžete namítnout, že dnes již Československo neexistuje, Podkarpatsko a Slovensko již nejsou součástmi našeho státu a že tehdejší Baťova vize byla nereálná. Ale opak je pravdou. Mnohé jeho myšlenky a vize jsou nadčasové a zasloužily by si realizaci.

Tehdy i dnes světem vládla ekonomická krize a Baťa navrhoval jak ji překonat.  V první řadě to byly investice do vzdělání mládeže, vědy a výzkumu. Pracovní místa se tehdy i dnes dají získat investicemi do veřejných projektů – dobudováním dálnic, vybudováním průplavu Dunaj – Odra – Labe, modernizací železniční i silniční sítě, levnou, státem dotovanou bytovou výstavbou pro mladá manželství, atd, a navíc dnes máme možnost získat dotace z Evropských fondů, které pravicové vlády dodnes nedokázaly vyčerpat.

V 70. letech minulého století se rodily tzv. „Husákovy děti“, neboť tehdejší vláda vsadila na pro populační opatření, neboť si byla vědoma, že bez lidí stát nebude moci v budoucnu existovat. Proto byly zavedeny novomanželské půjčky, které bylo možno částečně umořit po narození dětí, existovala družstevní bytová výstavba, byly vypláceny dětské přídavky a byla pracovní povinnost, kdy pracovat museli i Cikáni – Romové, kteří dnes nepracují a využívají štědrých sociálních dávek, které nejsou podmíněny ani výkonem veřejných prací.

Aby se výše uvedená pochmurná prognóza Českého statistického úřadu nestala skutečností, je nutné, aby v České republice byla u moci vláda, která nebude myslet jen na své kapsy, ale která bude spravovat věci veřejné ku prospěchu občanů tohoto státu.

Vláda, která zamezí korupci a rozkrádání veřejných prostředků, vláda, která bude důsledně hospodařit a hospodaření bude kontrolovat, vláda, která pochopí, že náklady na podporu porodnosti v České republice v řádu miliard budou menší, než náklady na řešení následků toho, že budeme vymírat.

Každopádně by stát, pokud chce jako takový existovat, měl podporovat rodiny s dětmi a na první čtyři děti, by měl také poskytovat dětské přídavky. Potom přestaneme vymírat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…