Okamura: Hnus! Bakala a spol. z regionu vytáhli miliardy a zbyde po nich bída

19.09.2013 11:34

Vyjádření k situaci kolem OKD.

Okamura: Hnus! Bakala a spol. z regionu vytáhli miliardy a zbyde po nich bída
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Privatizaci 46% podílu státu v OKD v roce 2004 za 4,1 mld. Kč považuji za loupež posvěcenou státem. Renomovaná světová auditorská firma Ernst&Young odhadla cenu akcii zhruba 6x výše a znalecká firma Novota 3x výše, než obdržel stát.

Zdeněk Bakala vydělal na OKD zatím 67 mld. Kč. Nebyla to jen loupež posvěcená státem, ale bylo to podle mého názoru i z  části protiprávní - např. často zmiňované byty neměly být součástí prodávaného podílu.

Na této loupeži se podílela minulá garnitura ODS a ČSSD včetně Stanislava Grosse a dnešního předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky. Jejich korupční jednání šetřila a doufám, že stále šetři policie. Bohužel, vzhledem k dírám v zákoně nebude možné je potrestat za prokazatelně miliardové škody, které tito kumpáni státu a nám všem způsobili.

Majoritní vlastník OKD Zdeněk Bakala by se měl podle mého názoru finančně podílet na zmírnění sociálního napěti zapříčiněného krizí OKD a na sanaci podniku. V civilizovaném světe vytváří takto velké firmy fondy pro případ krizí, ze kterých podporují své propouštěné zaměstnance. U firem jako jsou ty důlní, kde se automaticky předpokládá, že těžba jednoho dne skončí a lide skutečně o práci přijdou, je to v civilizovaných zemích samozřejmost.

Pan Bakala, který na regionu takto zbohatl, by měl věnovat alespoň jednu ze svých mnoha miliard pro postižené horníky, aby měli možnost se o sebe a své rodiny alespoň v začátcích postarat. 

Teď to je tak, že pan Bakala a spol. z regionu vytáhli řádově miliardy korun a zbyde po nich bída. To je hnus.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL