Okamura: Zakážeme soukromé exekutory a zrušíme DPH pro pozemky pod novostavbami

08.01.2014 16:56

Tisková zpráva po dnešní tiskové konferenci hnutí Úsvit přímé demokracie.

Okamura: Zakážeme soukromé exekutory a zrušíme DPH pro pozemky pod novostavbami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Hnutí Úsvit tímto oznamuje, že do legislativnáího procesu odevzdáváme první novelu k novému občanskému zákonu a to paragraf, který ruší zdanění placení DPH u pozemku u novostaveb. Daňový výnos podle našeho názoru nevyváží škody, které tento paragraf přináší - tedy zdražení vlastnického bydlení a zpomalení stavebnictví, což negativně ovlivní ekonomiku i pracovní místa.

A nyní k zásadnímu návrhu hnutí Úsvit ohledně problematiky, která sužuje velké množstvé občanů České republiky. Týká se exekutorů a jak já dnešnímu stavu říkám, je to státem posvěcená lichva. Po dlouhodobém zvažování a práci na změnách exekutorského řádu, jsme dospěli ke zcela radikálnímu názoru a to, že řešením naprosto NEZVLADATELNÉ SITUACE v exekucích je deprivatizace - tedy opětovné zestátnění exekutorské činnosti. Jsme dokonce toho názoru, že nejvhodnějším řešením by bylo převzetí fungující německé či rakouské legislativy. V praxi by to znamenalo, že exekutor by byl nejen soudem pověřený, ale také soudem placený vykonavatel. Zkončil by tak komerční byznys s dluhy. Je třeba říci, že problém exekutorů totiž není jen ve špatných zákonech, protože mnozí exekutoři nerespektují ani ten platný, slabý a chabý exekuční řád a je naprosto nehorázné, když na lidské bídě inkasuje vyvolený exkutor i miliardy ročně. V tuto chvíli jsme si zadali analýzy německých a rakouských zákonů a v nejbližší době připravíme paragrafované znění návrhu českého zákona - respektivě změny soudního řádu.

Na závěr dodávám, že novelu ohledně zrušení DPH u pozemku u novostaveb bude mít v Úsvitu na starosti poslanec Marek Černoch a exekutory poslanec Petr Adam.

Děkuji za pozornost.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit přímé demokracie

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Kdo neobětuje minimum času a energie, tak by snad ani právo volit mít neměl

11:17 Čunek (KDU-ČSL): Kdo neobětuje minimum času a energie, tak by snad ani právo volit mít neměl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korespondenční volbě