Rusnok: Peteru Brňovi patří za rozvoj vztahů mezi Čechy a Slováky velký dík

09.09.2013 12:49

Premiér předal slovenskému velvyslanci medaili Karla Kramáře.

Rusnok: Peteru Brňovi patří za rozvoj vztahů mezi Čechy a Slováky velký dík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Předseda vlády Jiří Rusnok dnes přijal velvyslance Slovenské republiky Petera Brňa, který ve své dosavadní pozici končí.

Předseda vlády slovenskému velvyslanci předal za jeho dlouholetou práci a zásluhy o rozvoj dobrých vztahů mezi Čechy a Slováky medaili Karla Kramáře. „Chtěl bych Vám moc poděkovat za to, co jste udělal pro Československé vztahy v posledních letech a určitě věřím, že i do budoucna se v této věci budete angažovat a moc Vám za to děkuji,“ řekl premiér Jiří Rusnok.

Peter Brňo pracoval jako státní tajemník Ministerstva hospodářství SR, později jako ředitel odboru obchodní politiky. V dubnu 2008 ho prezident ČR jmenoval velvyslancem v České republice. Ve funkci nahradil spisovatele Ladislava Balleka.
Medaile Karla Kramáře

Premiér Jiří Rusnok předal dnes medaili Karla Kramáře poprvé ve svém funkčním období. Pamětní medaile udělovaná předsedou vlády není ani vyznamenáním ani věcným ceněním, ale je symbolem, který byl pojmenován po prvním československém předsedovi vlády Karlu Kramářovi. Medaili předávají předsedové vlády v upomínku těm, kterým se premiér jako politik rozhodl poděkovat za prokazatelné zásluhy o obnovu demokracie, práv a svobod člověka. Ocenění vzniklo při příležitosti 90. výročí vzniku první československé vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janulík (ANO): O dění ve státě by mohli rozhodnout lidé, kteří tady vlastně ani nežijí

20:07 Janulík (ANO): O dění ve státě by mohli rozhodnout lidé, kteří tady vlastně ani nežijí

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě