Semelová: Zastavení prací na tunelu Blanka způsobilo dlouhodobé neřešení problémů

21.11.2013 7:36

Klub KSČM v Zastupitelstvu Hlavního města Prahy opakovaně žádal o zařazení informace o problémech s výstavbou tunelu Blanka na jednání zastupitelstva.

Semelová: Zastavení prací na tunelu Blanka způsobilo dlouhodobé neřešení problémů
Foto: red
Popisek: Poslankyně a zastupitelka Prahy 1 za KSČM, Mgr. Marta Semelová

Primátor Bohuslav Svoboda z ODS neustále zlehčoval a odmítal zařazení tohoto bodu a současný primátor Tomáš Hudeček z TOP 09 v této tradici zdatně pokračuje. Nyní se ovšem potvrzuje závažnost a oprávněnost našeho požadavku.

Projevují se tu dlouhodobě neřešené spory mezi Magistrátem hl. m. Prahy, Dopravním podnikem a Metrostavem. Jednotlivé problémy vedení hlavního města neřešilo tak dlouho, až se situace vyhrotila do tohoto krizového stavu. Na prvním místě je zkrátka handrkování politických reprezentantů města s majiteli stavební firmy a na posledním zájem Pražanů na dokončení této zásadní dopravní stavby.

Pokud by se navíc nevyhazovaly peníze za další neprůhledné zakázky, za různé dodatkové smlouvy, které ceny veřejných zakázek zadávaných magistrátem navyšují, a také za externí firmy, které dostávají lukrativní zakázky na správu městského majetku – potom by zajisté zbyly na dostavbu tunelu Blanka.

Marta Semelová, předsedkyně klubu zastupitelů KSČM v Zastupitelstvu Hlavního města Prahy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…