Šormová (KSČM): Naší prioritou je zlepšování podmínek pro studium

03.07.2013 10:30

Stavbaři střídají v královéhradeckých středních školách studenty, provedou opravy za 34 milionů.

Šormová (KSČM): Naší prioritou je zlepšování podmínek pro studium
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Během právě probíhajících letních prázdnin provedou stavbaři opravy a rekonstrukce v opuštěných budovách krajských středních škol za 34 milionů korun. Mezi největší prázdninové stavební akce patří například výstavba nového sociálního zařízení na gymnáziu v Nové Pace či výměna oken na Střední průmyslové škole v Hradecké ulici v Hradci Králové. Během nadcházejících prázdnin začnou venkovními pracemi také například opravy šaten v Lepařově gymnáziu v Jičíně.
 
„Celkově se letos dočkají krajské střední školy rekonstrukcí za bezmála 63 milionů korun. Většina velkých akcí může proběhnout právě během prázdnin, kdy jsou školy opuštěné. Zlepšování podmínek pro studium studentů středních škol patří mezi zásadní krajské priority,“ uvedla Táňa Šormová, krajská radní odpovědná za krajské školství.
 
Stavební úpravy v jičínském Lepařově gymnáziu, které se plánují na dva roky, vyjdou celkem na více než 5 milionů korun. V novopackém gymnáziu na 4 miliony korun a výměna oken hradecké průmyslovky na 2 miliony korun. Celkem se letos počítá, že v krajských středních školách proběhnou dvě desítky stavebních akcí.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…