Velebný (ČSSD): Otevřela se silnice mezi Hrabyní a Hájem ve Slezsku

08.12.2013 9:02

Obě krajské komunikace opět spojují Hrabyni s Hájem ve Slezsku v Moravskoslezském kraji. Slavnostního otevření se zúčastnil i poslanec Ladislav Velebný.

Velebný (ČSSD): Otevřela se silnice mezi Hrabyní a Hájem ve Slezsku
Foto: ČSSD
Popisek: Poslanec Ladislav Velebný

V minulém týdnu, v pátek 29. listopadu, byly v rámci stavby „Silnice I/11 Mokré Lazce – hranice okresů Opava, Ostrava”, která je spolufinancována Evropskou unií v rámci Operačního programu Doprava, otevřeny přeložky krajských silnic III/4666 a III/4667 včetně nového mostního objektu. Obě krajské komunikace opět spojují Hrabyni s Hájem ve Slezsku.

„V souvislosti s výstavbou jedenáctky mezi Opavou a Ostravou muselo dojít k přeložkám obou krajských silnic. Spojení mezi Hájem ve Slezsku a Hrabyní tak bylo téměr na rok uzavřeno. To komplikovalo spojení mezi oběma našimi obcemi. Dnešním dnem tato komplikace pro občany končí,” řekla v rámci slavnostního otevření obou přeložek hrabyňská starostka a místopředsedkyně Sdružení Zdeňka Jordánová.

Podle jejích slov stojí roční uzavření za to. „Občané Háje ve Slezsku i Hrabyně se budou moci v roce 2015 kvalitně mimoúrovňovým křížením napojit na novou čtyřpruhovou komunikaci mezi Ostravou a Opavou. Tímto technickým řešením se samozřejmě zvyšuje bezpečnost silničního provozu,” dodala v rámci otevření obou nových komunikací starostka Jordánová.

Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnili nově zvolení poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Zbyněk Stanjura, Ladislav Velebný a Václav Klučka. Za Senát se akce zúčastnil senátor Vladimír Plaček, za Moravskoslezský kraj pak náměstek hejtmana pro dopravu Daniel Havlík.

Stát reprezentovali zástupci ostravské správy Ředitelstvi silnic a dálnic ČR, zhotovitele stavby pak zastupoval ředitel ostravského závodu společnosti EUROVIA CS, a. s. Tomáš Vítek. Za Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57 se tohoto aktu účastnili členové jeho předsednictva v čele se současnou předsedkyní Pavlou Brady a jejím předchůdcem Pavlem Mališem.

Radek Vráblík - asistent poslance

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL