Vilgus (SZ): Guerillová parkovací zóna v Praze 8 může být protiprávní

08.09.2013 7:29

Vedení radnice v Praze 8 v těchto dnech publikovalo plán na zřízení tzv. parkovacích zón.

Vilgus (SZ): Guerillová parkovací zóna v Praze 8 může být protiprávní
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Petr Vilgus, opoziční zastupitel za Stranu zelených k tomu říká: "Praha 8 plánuje vyhlásit guerillové zóny nikoliv prostřednictvím magistrátu, ale vlastním rozhodnutím. Právo schválit nařízení o zónách má však jen hlavní město Praha. Obávám se, že zavedení parkování na speciální karty na veřejných komunikacích pomocí pouhé výměny značek může být v rozporu se zákonem. V případě sporu se pak Praha 8 vystavuje riziku, že soud zónu zneplatní a městská část bude muset odškodnit ty, které za porušení tzv. zóny pokutovala."

Vedení radnice chce navíc vytvářet zóny na základě zpackané ankety s minimální účastí a snadnou možností falšování výsledků. "Loňské hlasování mělo blíže k blešímu cirkusu než k průzkumu veřejného mínění. Sám jsem byl svědkem toho, jak jednotlivec vyplnil a vhodil do hlasovací urny lístky opakovaně. Lístky i s tužkou totiž ležely hned vedle urny a počet vhozených hlasů nikdo nekontroloval. Tato anketa má nulovou vypovídací hodnotu," kritizuje postup radnice opoziční zastupitel Petr Vilgus.

 Zelení dlouhodobě prosazují plošnou parkovací zónu podle jednotné koncepce na území kompaktního centra Prahy. Na okrajích města a ve Středočeském kraji u zastávek veřejné dopravy musí být systém zpoplatněného stání doplněn parkovišti P+R a o špičkové spojení s centrem metropole pomocí vlaku, tramvaje, autobusů a metra. Na absenci tohoto systému SZ magistrát upozorňuje celá léta, co je TOP09 u moci. Za celou tu dobu se však nic nezměnilo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!