Vostrá (KSČM): Jezme zdravě

07.12.2013 16:43

V současné době šetříme, kde se dá. Přestože ve svém okolí neustále slyšíme o zdravých potravinách, čerstvé zelenině a bio potravinách, šetříme především na jídle.

Vostrá (KSČM): Jezme zdravě
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

I k tomu nás dohnala politika předchozích pravicových vlád. V obchodech hospodyňky přestaly vybírat podle kvality, ale hlavní motivací je cena potraviny. Jíme minimální množství zeleniny a ovoce. V současné době i vývoj cen souvisí s rostoucími cenami dovozu potravin. Je smutné, že ceny základních potravin za poslední roky vzrostly o desítky procent. Podstatou těchto zvýšení je růst DPH, podíl dovozu a také nárůst cen pohonných hmot a energií. Snížila se dokonce spotřeba chleba, což je poprvé. Je na nové vládě, jak si poradí s tímto trendem, který ve své podstatě ohrožuje zdraví české populace. Varující je tato situace především pro rodiny s dětmi, které by měly dostávat na stůl vždy to nejlepší. Je třeba se zamyslet i nad tím, zda bychom nemohli být více soběstační a méně závislí na dovozech a pěstovat sami běžnou zeleninu a ovoce. Možná by nám to pomohlo ke snížení cen na potravinovém trhu.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…