Vystrčil (ODS): M. Němcová se účastnila pouze volby o nominaci na předsedu ODS

13.01.2014 10:55

Tiskové prohlášení předsedy Regionálního sdružení ODS Vysočina Miloše Vystrčila.

Vystrčil (ODS): M. Němcová se účastnila pouze volby o nominaci na předsedu ODS
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Vzhledem k tomu, že některá média (Mladá fronta DNES | Rubrika: Z domova | Strana: 2 | Autor: Martin Vokáč, 13.1. 2014) nepravdivě informují o průběhu Regionálního sněmu ODS Vysočina, jsem nucen v zájmu uvedení věcí na pravou míru, zachování objektivity a především obyčejné lidské slušnosti důrazně reagovat.

Na Regionálním sněmu ODS Vysočina, který se konal v sobotu 11.1. v Jihlavě se Miroslava Němcová ucházela pouze o nominaci na pozici předsedy ODS. V této volbě neuspěla.Petr Fiala získal 41 hlasů, Miroslava Němcová 23 hlasů, 6 delegátů nehlasovalo. Následně byla Miroslava Němcová spontánně vybídnuta ke kandidatuře na 1. místopředsedu ODS. Pokud by ji přijala, jsem přesvědčen, že by na sněmu uspěla a kandidaturu by získala.

Miroslava Němcová však dodržela svůj slib, který veřejně vyslovila a který zněl, že se bude ucházet pouze o nominaci na předsedu ODS. Není tedy v žádném případě pravdou, že by se Miroslava Němcová na sobotním sněmu zúčastnila jakékoliv další volby. V článku uvedená informace, že cituji: „Miroslava Němcová pak prohrála i souboj o místopředsedu," je obyčejná lež.

Jako předseda Regionálního sdružení ODS Vysočina tímto žádám představitele MF Dnes, aby se za zveřejnění nepravdivé informace omluvili a celou věc odpovídajícím způsobem a v odpovídajícím rozsahu uvedli na pravou míru.

Zároveň opakovaně možná jinými slovy dodávám to, co jsem uvedl na tiskové konferenci po ukončení regionálního sněmu (redaktor MF Dnes byl přítomen a má slova si nahrával).Miroslava Němcová zůstává pro členy ODS na Vysočině nezpochybnitelnou autoritou a i do budoucna významným a důvěryhodným politikem ODS.

Asi se nemohu divit tomu, že se některá média snaží situaci hrotit a polarizovat. Nesmí to být však prováděno způsobem, který používá nepravdivé informace nebo zamlčuje na tiskové konferenci vyslovené. Takové počínání je vysoce neslušné a vysoce neprofesionální.

Miloš Vystrčil
 předseda RS ODS Vysočina, senátor

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pravybreh.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky