Expert od Paroubka: Nečas by byl bezpečnostním rizikem pro zemi

28.07.2013 20:42

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman zrušil stíhání exposlanců ODS podezřelých z přijetí úplatku, ale kauzu zneužití Vojenského zpravodajství nechal běžet v plném rozsahu. To velmi oceňuje bývalý velvyslanec a stínový ministr ve straně Jiřího Paroubka Jaromír Novotný (LEV 21), je to prý silná káva.

Expert od Paroubka: Nečas by byl bezpečnostním rizikem pro zemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Novotný

Rozhodnutím Nejvyššího soudu v kauze bývalých poslanců ODS podezřelých z korupce bylo podle Novotného víceméně potvrzeno, že politické obchody a přidělování "trafik" není nic, co by odporovalo politické morálce či etice, jak se domnívají také někteří politici.

Silná káva i pro politiky

Kauzu bývalé šéfky Nečasova kabinetu Jany Nagyové a vojenských zpravodajců, kteří měli na její objednávku sledovat Nečasovu manželku a další osoby, nechal nejvyšší státní zástupce běžet. Podle Novotného je to jedině správně.

"Zneužití Vojenského zpravodajství k soukromým účelům, to je, zdá se, silná káva už i pro některé politiky z pravice. Zlehčování této skutečnosti některými politiky, že se jednalo o selhání jednotlivců, na tom nic nemění," píše Novotný na Paroubkově serveru Vaševěc.cz. Selhat podle něj může řadový zpravodajec, ale když selžou dva ředitelé zpravodajství po sobě, jedná se prý nejspíš o fatální selhání mechanismu kontroly tajné služby ze strany nadřízeného Ministerstva obrany.

Ukázalo se, kdo je hrozba

Novotný, kterého do svého týmu LEV 21 získal jako jednu z mála osobností expremiér Paroubek, dodává perličku nakonec. Když Nečas odvolával v prosinci 2012 ministryni obrany Karolínu Peake (LIDEM), prohlásil, že by byla bezpečnostním rizikem pro naši republiku. Zatím prý přitom riziko představuje on sám. "Poté, co se v červnu 2013 provalilo, že vrchní ředitelka sekretariátu premiéra a blízká přítelkyně téhož úkolovala nezákonně dva poslední ředitele Vojenského zpravodajství, se bohužel ukázalo, že bezpečnostním rizikem pro náš stát byl sám premiér," uzavírá Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…