Novotný (LEV21): Jak dlouho ještě, pane Schwarzenbergu?

17.07.2013 8:22

Zajímalo by mne, jak dlouho ještě bude Karel Schwarzenberg veřejnost přesvědčovat o své nekompetentnosti a špatném vychování? V prezidentské kampani byl miláčkem médii, řady tzv. kulturních celebrit a spousty mladých lidí bez životních zkušeností. Placka „Karla s čírem“ se skvěla na nejedné klopě.

Novotný (LEV21): Jak dlouho ještě, pane Schwarzenbergu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Novotný

První šok nastal, když v televizní debatě prohlásil, že Benešovy dekrety neplatí, že prezident Beneš a jeho vláda by měli stanout před soudním tribunálem v Haagu za odsun německého obyvatelstva z Československa. Podotýkám, že se tak stalo na základě Postupimských dohod vítězných mocností po skončení II. světové války v Evropě. Prezidenta Beneše a jeho československou vládu tak označil za válečné zločince. U velké části veřejnosti došlo k prozření a následně prezidentskou volbu ve II. kole prohrál.

Prohru neunesl, a když prezident pozval odcházející „nečasovu“ vládu na rozlučkovou večeři, tak se omluvil a večeře s prezidentem republiky se nezúčastnil. Ještě před omluvou však ministři strany TOP 09 oznámili, že oni se večeře nezúčastní tak jako tak. Když by se prezident s odcházející vládou nerozloučil, byl by médii rozcupován jako hulvát, který nemá kouska vychování. Když pozváním hlavy státu pohrdne pravicový politik, notabene šlechtic, tak je to zřejmě v pořádku.

Když předával ministerstvo zahraničních věcí nastupujícímu ministrovi Janu Kohoutovi, který přišel v obleku s kravatou, jak se sluší a patří, pan ministr Karel Schwarzenberg se před televizními kamerami objevil v džínách a kostkovaném saku. K tomu není co dodat.

Nu a naposled před dvěma dny ve svém rozhovoru pro rakouský deník Kleine Zeitung prohlásil: “Zeman je prvním prezidentem zvoleným občany a myslí si, že mu to automaticky dává větší pravomoci. Tvrdí, že se přísně drží Ústavy, není ale prý vázán jejími zvyklostmi. Tuto čistě formální interpretaci Ústavy už v minulosti jednou využily různé vlády, aby se dostaly k veškeré moci: v lednu 1933 v Německu a v únoru 1948 v Československu“. 

Takže když to shrnu, předseda strany TOP 09, exministr zahraničních věcí a poražený kandidát na prezidenta Schwarzenberg říká, že československý prezident a jeho vláda patří před tribunál pro válečné zločince v Haagu, nemá dostatek slušnosti, aby se přišel rozloučit na večeři s prezidentem republiky, při předávání ministerstva zahraničních věcí nerespektuje protokol a obleče se nevhodně a na konec přirovná českého prezidenta k nacistickému diktátorovi Hitlerovi a ke komunistickému diktátorovi Gottwaldovi. No uznejte, není to skvělý příklad, jak se má chovat český pravicový politik? Strana TOP 09 má v čele opravdu státníka k nezaplacení...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu