Gazdík sledoval Pecinu u Moravce a vzkázal cosi o nehorázné lži

18.08.2013 17:52

Ministr vnitra Martin Pecina prohlásil v Otázkách Václava Moravce, že Poslanecká sněmovna nakonec nebude v úterý rozpuštěna, protože TOP 09 změní názor. To však rozzlobilo šéfa poslaneckého klubu strany Petra Gazdíka.

Gazdík sledoval Pecinu u Moravce a vzkázal cosi o nehorázné lži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

„Myslím, že TOP 09 otočí a řekne, že by se ještě mohlo trochu počkat," řekl na ČT Martin Pecina. „Země v tom chaosu si už zaslouží, aby volby byly. Ale přiznám se, že jsem maličko skeptický," dodal s tím, že se sněmovna rozpustí spíše až někdy v září.

Tím ale rozzlobil šéfa poslaneckého klubu TOP 09 a STAN Petra Gazdíka. „Já pevně věřím, že se za tuto nehoráznou věc pan Pecina v úterý po hlasování omluví," uvedl pro Týden.cz. „Pevně věřím, že podobné nehorázné lži nejsou metodou Strany práv občanů - Zemanovci," dodal. Pecina totiž navíc v pořadu potvrdil, že dostal nabídku být lídrem SPOZ v Moravskoslezském kraji a nabídku přijal.

Jeho slova o TOP 09 zvedla ze židle nejen Gazdíka, ale i prvního místopředsedu strany Miroslava Kalouska. „Já naprosto chápu, že vláda, která nebyla legitimní od samého začátku, by docela ráda ještě chvíli počkala, aby si legitimně zavládla dál. Ale my jsme opačného názoru a všichni poslanci TOP 09 budou hlasovat pro rozpuštění sněmovny," ujistil exministr financí.

Pecina však reflektuje názor veřejnosti. Podle průzkumu agentur Median a STEM/MARK více než dvě pětiny Čechů nevěří, že se sněmovna v úterý rozpustí. Jista si je o rozpuštění jen pětina dotázaných a dalších 36 procent si myslí, že se hlasy spíše nakonec najdou. Téměř polovina si však přeje, aby předčasné volby byly co nejdříve. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…