Mluvčí opavské policie kandiduje do sněmovny. Nalákali jej zemanovci

13.10.2013 20:21

Bývalý řadový policista, nyní tiskový mluvčí opavské policie René Černohorský se stal patnáctkou v Moravskoslezském kraji na kandidátce SPOZ. Zatímco autoři předvolebního klipu zemanovců mají potíže s policií kvůli tomu, že jeden z herců vystupoval ve staré verzi uniformy, opravdový policista na kandidátní listině nikomu nevadí, píše on-line deník E15.cz.

Mluvčí opavské policie kandiduje do sněmovny. Nalákali jej zemanovci
Foto: spoz.cz
Popisek: Slavnostní otevření volební kanceláře Strany Práv Občanů ZEMANOVCI

Černohorský se politicky angažoval už v minulosti. Před třemi lety kandidoval v komunálních volbách na kandidátce ČSSD a dokázal se do zastupitelstva probojovat ze šestnáctého místa.

"U policie jsem dvacet tři let. Jsem také činný v oblasti prevence kriminality, sportu nebo kultury. Chtěl jsem své znalosti zužitkovat,“ říká o své kandidatuře mluvčí policie.

Zákon o služebním poměru policistům kandidaturu nezakazuje. Nesmějí být ale členy politické strany nebo ji aktivně podporovat. "Pokud není členem žádné politické strany ani politického hnutí, je to slučitelné," uvedla pro E15.cz mluvčí prezidia Ivana Ježková.

Na jedné kandidátce s ministrem

Černohorský to dle svých slov ví. "Zjišťoval jsem si to. Žádnou prospěšnou činnost pro ně nevyvíjím," říká. Pokud se do sněmovny díky kroužkování dostane, svého místa se prý nejspíš úplně vzdá. Za připomenutí stojí i fakt, že jedničkou na téže kandidátce je ministr vnitra Martin Pecina.

O to kontrastnější je podle serveru postoj policie ke kampani zemanovců. V předvolebním klipu má na sobě herec starou verzi uniformy. Policie proto žádá vysvětlení, stejnokroj policejního sboru se totiž nesmí zneužívat k propagaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…