Paroubek představil své volební taháky. Zatočí s korupcí i s předraženou vodou

01.09.2013 7:27

Strana NS-LEV 21 expremiéra Jiřího Paroubka představila svůj program. Voličům v něm slibuje boj s korupcí, regulaci cen vodného a stočného, zavedení majetkových přiznání, registračních pokladen a dalších prvků přímé demokracie. Informuje o tom server První zprávy.cz.

Paroubek představil své volební taháky. Zatočí s korupcí i s předraženou vodou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

„Stručný volební program strany LEV 21 – národní socialisté například nabízí, že v boji proti korupci se vždy a bez výjimek uplatní princip presumpce viny politiků. Podpoří všechny návrhy na uzákonění majetkových přiznání na principu mimořádného zdanění či zabavení majetku politiků, veřejných zaměstnanců a dalších veřejných činitelů, nabytého neprokazatelným způsobem.“ píše server.

Všechna výběrová řízení ministerstev a dalších významných institucí dostane do zprávy jeden úřad, což má podle představ NS-LEV 21 zamezit korupci. Stranou nezůstává ani ekonomická problematika, Paroubek prosazuje proinvestování se z krize, stejně jako konec snižování důchodů. Jedním z pilířů předvolebního programu „Paroubkovců“ je zrušení všech údajně asociálních reforem kabinetu Petra Nečase (ODS). Zlepšit výběr daní pak má zavedení registračních pokladen.

Expremiér Paroubek slibuje také posílení prvků přímé demokracie, jako přímou volbu hejtmanů či starostů. Nezapomíná ani na zákon o obecném celostátním referendu.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…