VÍME PRVNÍ Kuba neuspěl: Rebelové z ODS se nezúčastní hlasování

07.08.2013 20:10

Úřadující šéf ODS Martin Kuba na jednání klubu ODS těsně před hlasováním o důvěře Rusnokově vládě nepřesvědčil dva poslance Jana Floriána a Tomáše Úlehlu, kteří avizovali, že na hlasování odejdou ze sálu.

VÍME PRVNÍ Kuba neuspěl: Rebelové z ODS se nezúčastní hlasování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Poslanci Tomáš Úlehla a Jan Florián z ODS dnes oznámili, že opustí před hlasováním o důvěře vládě Jiřího Rusnoka sál, čímž koalice v tomto hlasování přišla o většinu 101 hlasů. Oba rebelové ODS argumentují tím, že je třeba řešit otázky vysoké nezaměstnanosti, podpory podnikání nebo nastartování ekonomiky.

Krok dvou poslanců ODS sníží počet hlasů, který musí Rusnokova vláda na svou stranu získat, pro vládu totiž musí hlasovat většina z přítomných poslanců. Ani současných ohlášených 93 hlasů pro vládu ale kabinetu nebude pravděpodobně stačit. Situace se ale stále mění. Podle serveru iHNed.cz například člen strany LIDEM Viktor Paggio oznámil, že se hlasování nezúčastní.

TOP 09 v reakci na krok dvojice poslanců ODS oznámila, že bude obecně jednat o předčasných volbách, pokud se ukáže, že bývalá koalice nemá 101 hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…