Zemanovci by podle Mynáře mohli získat až deset procent

01.09.2013 16:27

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář očekává pro Zemanovce ve volbách desetiprocentní zisk. Odmítá hlasy, které ho kritizují za jeho kandidaturu. Zatím ale neví, zda by šel do Poslanecké sněmovny, anebo zůstal na Hradě, píší Novinky.cz.

Zemanovci by podle Mynáře mohli získat až deset procent
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář

Mynář by si přál zisk kolem deseti procent. „Budeme se snažit, abychom magickou hranici pěti procent překročili. Odhad výsledku je kolem deseti procent, je to můj odhad, nejsem ale prognostik jako pan prezident. Děláme svoji politiku a nechceme se ovlivňovat politickým okolím,“ prohlásil.

Rozhodnutí bude k voličům zodpovědné

Nelíbí se mu, že je kritizován za to, že se rozhodl být lídrem kandidátky SPOZ ve Zlínském kraji. „Když kandidoval Ladislav Jakl na prezidenta, stačil mu souhlas Václava Klause. Když kandidoval na prezidenta Karel Schwarzenberg, byla to noblesní záležitost, a když se objeví Vratislav Mynář, kluk z Moravy, tak je to špatně,“ namítá.

Zda by dal v případě úspěchu přednost poslaneckému mandátu, či kancléřství, zatím neví. „Může se stát obojí, že přenechám mandát poslance nebo kancléře, možnosti jsou stejné. Jestli uspějeme, velmi pečlivě to zvážím i na základě rozhovoru s prezidentem. Moje rozhodnutí bude velmi zodpovědné k voličům,“ ubezpečil.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…