"Péče o duševní zdraví" má v Broumově novou pobočku

08.01.2016 13:59

Díky iniciativě a velké podpoře Městského úřadu Broumov se podařilo zrealizovat pobočku nové sociální služby Péče o duševní zdraví i na Broumovsku. Péče o duševní zdraví je nestátní, nezisková organizace, která se specializuje na pomoc duševně nemocným lidem.

"Péče o duševní zdraví" má v Broumově novou pobočku
Foto: wikipedie
Popisek: Broumov.

Spolek byl založen v roce 1995 v Pardubicích. V současnosti působí v 7 okresech Královéhradeckého a Pardubického kraje.  Na tuto organizaci se může obrátit každý člověk, který se léčí pro duševní potíže. Podmínkou je věk nad 18 let a bydliště v Královéhradeckém a Pardubickém kraji.
Posláním spolku  je pomáhat dlouhodobě duševně nemocným lidem v zapojení do běžného života, zvláště po hospitalizacích v psychiatrických zařízeních, zároveň podpořit duševně nemocné v aktivním trávení volného času, aby nebyli osamělí a vyloučení ze společnosti.  A v neposlední řadě pomáhat duševně nemocným lidem rozvíjet jejich dovednosti a vztahy s okolím, aby mohli žít spokojeně a samostatně ve svém prostředí.

Sociální služby jsou poskytovány zdarma, k využívání služeb není zapotřebí doporučení lékaře. Cílovou skupinou jsou především lidé s vážnými duševními nemocemi, jako jsou diagnózy z okruhu psychóz (např. schizofrenie) či z okruhu afektivních poruch (např. opakované deprese, bipolární porucha). Služby se řídí těmito zásadami: dobrovolnost, individuální přístup, partnerství a respekt, práce v přirozeném prostředí (pracovníci přijedou za klientem tam, kde pomoc a podporu potřebuje).

Organizace může svým klientům pomoci např. s vyřizováním úředních záležitostí, řešením konfliktních situací (mezilidské vztahy, rodinné spory, ztráta práce, bydlení), s finančním hospodařením, s pochopením příznaků nemoci, s tréninkem praktických dovedností pro samostatný život, atd. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…