Praha 10 vyšla do boje se sprejery. Spustila antigraffitový program

03.04.2015 21:16

V desáté městské části brzy ubude sprejerských nápisů zvaných graffiti. Do boje proti nim totiž vyšla starostka Prahy 10 Radmila Kleslová (ANO), která obnovila program na jejich pravidelné odstraňování. Speciálně zřízené antigraffitové hlídky se zaměří na nejfrekventovanější ulice.

 Praha 10 vyšla do boje se sprejery. Spustila antigraffitový program
Foto: wikipedia.org
Popisek: Městská část Praha 10

Zajímavostí projektu je především to, že se do něj mohou zapojit i všichni majitelé soukromých domů. Na čistotu fasád tak úředníci nebudou dohlížet jen u domů ve správě radnice. „V současné době vyzýváme majitele, aby se zapojili. Zájem je obrovský, po pár dnech od spuštění projektu evidujeme již několik desítek přihlášek,“ oznámila starostka Kleslová. Vlastníkům nemovitostí stačí vyplnit přihlášku na internetu a zaslal písemný souhlas se zásahy na jejich nemovitém majetku. Musí se také zavázat, že při zjištění graffiti podají trestní oznámení a budou na pachateli vymáhat vzniklou škodu. V případě úspěchu pak převést získanou náhradu na městskou část. „Na dopadení intenzivně spolupracujeme s policií ČR a Městskou policií,“ varuje starostka Prahy 10.

Nové sprejerské výtvory bude monitorovat a následně odstraňovat firma vzešlá z výběrového řízení. „Její pracovníci vše podrobně zdokumentují pro účely nahlášení pojistné události, následného trestního řízení nebo vymáhání škody. K podpoře projektu bude sloužit internetová aplikace, ve které budou zjištěné případy evidovány,“ plánuje vedoucí referátu nebytových prostor Prahy 10 Romana Šímová.

Pilotní projekt probíhal na Praze 10 už v roce 2012 a 2013, podle vedení radnice se osvědčil. Radnice bude projekt financovat ze svého vlastního rozpočtu, plánované výdaje by neměly ročně přesáhnout 1,3 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha10.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.