Adoptujte si truhlík v centru Vsetína – zapojte se do péče o veřejný prostor

10.04.2017 20:30

Chtěli byste se podílet na zpříjemnění prostředí v našem městě? Baví vás sázení květin? Pak právě pro vás je určen druhý ročník kampaně – Adoptuj si svůj truhlík, kterou vyhlásila vsetínská radnice ve spolupráci s Technickými službami.

Adoptujte si truhlík v centru Vsetína – zapojte se do péče o veřejný prostor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Pro zájemce je připraveno dvacet čtyři venkovních truhlíků v centru Vsetína, do kterých si budou moci zasadit letničky, které dodají Technické služby. Samotné sázení se bude konat v rámci Fair tradové snídaně na Vsetíně, která proběhne již tradičně na náměstí Svobody v sobotu 13. května od 10 hodin.

„V loňském roce se k adopci truhlíků přihlásili nejen jednotlivci, ale i školní kolektivy, senioři se svými vnuky, neziskové organizace nebo party kamarádů, zkrátka všichni, kteří se chtěli podílet na zvelebení našeho města, proto v letošním roce chceme v této aktivitě pokračovat,“ připomněl místostarosta Tomáš Pifka a dodal: „I letos si budou moci adoptivní rodiče své truhlíky pojmenovat a každý truhlík tak bude mít svůj rodný list.“

Pro zájemce je připraveno deset kulatých truhlíků, které jsou na náměstí Svobody, sedm obdélníkových je pak na ulici Tyršova před Českou spořitelnou, čtyři truhlíky ve tvaru trojúhelníku jsou před vsetínskou radnicí a tři čtvercové jsou před vsetínskou „zdravkou“. Rozmístění truhlíků je zaznamenáno na mapě, která je zveřejněna na vsetínských webových stránkách https://meuvsetin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=e4b63dea029b4cb9a666dff8c13e7a08. Zde si mohou zájemci vybrat jak typ truhlíku, tak i jeho umístění.

„Na sobotní sázení máme již letničky objednány, připraveno bude více jak dvě stovky rostlin. K dispozici budou například surfínie, muškáty, petúnie, salvie, pelargonie nebo převislé million bells,“ uvedl Petr Mikulík, správce městské zeleně. Zájemci o adopci si mohou vybrat z uvedených typů truhlíků a rezervovat si je mohou na adrese truhlik@mestovsetin.cz do pondělí 8. května. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…